Λασίθι

Εκλογές 2023: Γιάννη Πλακιωτάκη και Κατερίνα Σπυριδάκη, στέλνει στη Βουλή το Λασίθι

Ο νομός Λασιθίου εκλέγει δύο βουλευτές. Τον Γιάννη Πλακιωτάκη από τη Νέα Δημοκρατία και την Κατερίνα Σπυριδάκη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Η επανεκλογή του Γιάννη Πλακιωτάκη ήταν αναμενόμενη, ενώ για τη δεύτερη έδρα έγινε πραγματική μάχη με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να αποκτά και να εδραιώνει τη διαφορά των 3,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ και να εκλέγει τελικά την πρωτοεμφανιζόμενη στην πολιτική σκηνή Κατερίνα Σπυριδάκη, η οποία μπήκε την τελευταία στιγμή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και κατάφερε στον ελάχιστο χρόνο που είχε να κάνει την ανατροπή και να πάρει πάνω από 2.800 ψήφους με μια ασφαλή διαφορά 250 σταυρών από τον δεύτερο Μανόλη Κλώντζα.

Πλακιωτάκης: «Η Κρήτη ακουμπάει στους ώμους του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Στην πρώτη του δήλωση μετά τη διαμόρφωση του αποτελέσματος ο Γιάννης Παλκιωτάκης, δήλωσε ότι ο Ελληνικός λαός μίλησε.

«O ελληνικός λαός μίλησε με την ψήφο του, επιλέγοντας τη Νέα Δημοκρατία ως δύναμη εμπιστοσύνης, σταθερότητας και αλήθειας. Η Ελλάδα έδωσε το πιο ξεκάθαρο μήνυμα στην μεταπολιτευτική ιστορία μας, ότι η Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί τη μόνη υπεύθυνη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Οι Ελληνες και οι Ελληνίδες αποστόμωσαν εκείνους που επιχείρησαν για άλλη μια φορά με ψέματα να τον παρασύρουν και μαζί να σύρουν τη χώρα σε περιπέτειες.

Ο εκλογικός θρίαμβος της Νέας Δημοκρατίας είναι νίκη όλων των Ελλήνων, που αγωνιούν για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας μας, μπροστά σε ορατούς κινδύνους και αστάθμητες απειλές, που η κυβέρνηση της Ν.Δ. απέδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί υπεύθυνα και να κρατήσει τη χώρα όρθια και ισχυρή, στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία να περάσει τα δύσκολα.

O πρωθυπουργός, για τέσσερα χρόνια λειτούργησε με συνέπεια και αξιοπιστία και επιβραβεύτηκε από τους πολίτες. Έπεισε ότι είναι αυτός που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα με σταθερότητα μπροστά και διατήρησε τον ευρύ κοινωνικό χώρο, που η Ν.Δ. διαμόρφωσε για πρώτη φορά το 2019, συσπειρώνοντας πολίτες από τα δεξιά, το κέντρο - ακόμη και από την κεντροαριστερά.

Η Κρήτη ακουμπάει στους ώμους του Κυριάκου Μητσοτάκη! Η Κρήτη για πρώτη φορά στην ιστορία της, είναι γαλάζια! Οι Κρήτες απέρριψαν το ψέμα, την τοξική αντιπολίτευση, τον μηδενισμό. Ψήφισαν για διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αναγνωρίζοντας το πραγματικό και ουσιαστικό ενδιαφέρον, για την ανάπτυξη και προοπτική της μεγαλονήσου.

Οι Λασιθιώτισσες και οι Λασιθιώτες, είδαν το ενδιαφέρον της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με έργα και όχι με λόγια και αφορισμούς.

Χαίρομαι, γιατί η προσπάθεια και το έργο μας, εκτιμήθηκε και επιβραβεύτηκε από τους συμπολίτες μου, στηρίζοντας και μένα προσωπικά. Ενθαρρύνοντάς με να εντείνω τις δυνάμεις μου για ένα ακόμη καλύτερο αύριο για τον τόπο και την κοινωνία του Νομού Λασιθίου. Θέλω να ευχαριστήσω τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες μου για το πρωτοφανές για τη Νέα Δημοκρατία ποσοστό.

Η τεράστια νίκη της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη, μας βάζει ως παράταξη μπροστά σε ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες, να ανταποκριθούμε στις αυξημένες προσδοκίες του κόσμου, που με τον πλέον ηχηρό τρόπο το δήλωσε στην κάλπη, δίνοντας την καλύτερη απάντηση στους ερασιτέχνες ισορροπιστές, εραστές της απλής αναλογικής.

Η χώρα χρειάζεται ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», κατέληξε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η Κατερίνα Σπυριδάκη έκανε το θυμό συμμετοχή και κέρδισε την έδρα

Η 37χρονη νέα επιστήμονας Κατερίνα Σπυριδάκη, από τα Γδόχια Ιεράπετρας, που συμμετείχε για πρώτη φορά ως υποψήφια στις εθνικές εκλογές, κατάφερε να αναδειχθεί πρώτη στην μάχη του σταυρού από πλευράς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και θα εκπροσωπήσει το νομό Λασιθίου στη νέα Βουλή . Θα καταγραφεί μάλιστα στην πολιτική ιστορία του τόπου, ως η πρώτη γυναίκα που καταφέρνει να εκλεγεί βουλευτής από τον ανατολικότερο Νομό της Κρήτης, ξαναδίνοντας 11 χρόνια μετά στο κόμμα της τη μια έδρα μετά από το 2012.

Τη συναντήσαμε στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απέναντι από το παλιό δημαρχείο της Ιεράπετρας, να υποδέχεται με δάκρυα χαράς τους νέους, να πνίγεται στις αγκαλιές των συνομηλίκων φίλων και υποστηριχτών της και να δέχεται τα συγχαρητήρια του κόσμου για την εκλογή της.

«Το συναίσθημα που νοιώθω σήμερα, είναι τόσο έντονο, τόσο μοναδικό, τόσο μαγικό και πρωτόγνωρο. Μπλέκεται μέσα μου η χαρά, και η συναίσθηση της ευθύνης που όλο αυτό κουβαλάει, και είναι ένα τόσο ιδιαίτερο και περίεργο συναίσθημα, που δεν ξέρω πως όλο αυτό θα μπορούσε να αποτυπωθεί με λέξεις.

Θέλω να πω ένα τόσο μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που με πίστεψε , στον κόσμο που με στήριξε, στον κόσμο που ανιδιοτελώς, μου άνοιξε την καρδιά του και έπειτα μου έδωσε την ψήφο του, πράγμα το οποίο με κάνει να νοιώθω ότι ακόμα και αυτή η λέξη «ευχαριστώ» είναι λίγη, για να εκφράσω αυτά που νοιώθω», ήταν η πρώτη δήλωση της Κατερίνας Σπυριδάκη.

Το αποτέλεσμα από μόνο του δείχνει ότι στο Ν Λασιθίου οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ψήφισαν την ανανέωση και την ελπίδα στο πρόσωπο της Κατερίνας Σπυριδάκη, η οποία μέσα στον ελάχιστο προεκλογικό χρόνο που διέθετε επιστρέφοντας από την Αυστρία όπου εργαζόταν, ίσα-ίσα που κατάφερε να γυρίσει μια φορά ολόκληρο το νομό .

«Νοιώθω ότι ο κόσμος είχε την ανάγκη να πιστέψει σε κάτι το οποίο είναι κοντά του. Να νοιώσει την ελπίδα, ότι κάποιος μιλάει καθαρά και με ειλικρίνεια μέσα από την ψυχή του. Αυτό ένοιωσα εγώ… Το ψηφοδέλτιο που το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέβασε στο Ν. Λασιθίου, έδειξε τον αξιοπρεπή και τίμιο αγώνα που δόθηκε από όλους μας. Υπήρχαν προσωπικότητες στο ψηφοδέλτιο που ο κάθε πολίτης του νομού Λασιθίου, θα μπορούσε να ταυτιστεί μαζί τους. Αυτό ένοιωσα εγώ από αυτή την εκλογική διαδικασία.

Έγινε μια καλή προσπάθεια ανάταξης του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ και αυτή ήταν μόνο η αρχή. Μπήκαν οι βάσεις για να μπορέσει ξανά ο πολίτης χτίζοντας τη σχέση εμπιστοσύνης με το ΠΑΣΟΚ, να νοιώσει ξανά ότι υπάρχει το σπίτι του, υπάρχει ο πολιτικός χώρος , στον οποίο μπορεί να νοιώσει σταθερότητα , ασφάλεια και σιγουριά.

Αυτό που παλεύουμε εμείς, είναι να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ όλο και πιο καλύτερο. Αυτό δεν αρκεί να το λέμε με λόγια, πρέπει να το δείχνουμε με πράξεις.

Όπως ωθήθηκα από το «κάνε το θυμό σου απόφαση αλλαγής» και το δικό μου θυμό τον έκανα υποψηφιότητα, τώρα είναι το δεύτερο επίπεδο που αφορά εμένα και στο οποίο πρέπει το αίσθημα ευθύνης να γίνει δράση», κατέληξε η Κατερίνα Σπυριδάκη, προσπαθώντας να ξεπεράσει την κούραση από το τρέξιμο της προεκλογικής περιόδου αλλά και την ένταση από την αγωνία της βραδιάς των αποτελεσμάτων, όπου η έδρα παιζόταν μέχρι το πρωί της Δευτέρας αφού καθυστερούσαν πάρα πολύ να ενσωματώσουν τη σταυροδοσία των τελευταίων εκλογικών τμημάτων.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια