Εκλογές 2023: Αυτές είναι οι 10 γυναίκες που εκλέγονται με το ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά - Οι δύο στην Κρήτη

Ηράκλειο
Εκλογές 2023: Αυτές είναι οι 10 γυναίκες που εκλέγονται με το ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά - Οι δύο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Κρήτη εκπροσωπούν με την είσοδό τους για πρώτη φορά στη βουλή η επιχειρηματίας Ελένη Βατσινά από το Ηράκλειο και η μηχανολόγος-μηχανικός Κατερίνα Σπυριδάκη από την εκλογική περιφέρεια Λασιθίου

Δέκα γυναίκες εκλέγονται με τη «σημαία» του ΠΑΣΟΚ και εισέρχονται στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα- με τα 41 μέλη- υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Δύο κυρίες εκλέχτηκαν στο λεκανοπέδιο, άλλες δύο στην Κρήτη, ενώ οι «πρωτάρες» είναι συνολικά τρεις. Συγκεκριμένα στη Βόρεια Αθήνα εκλέχτηκε η Μιλένα Αποστολάκη, πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που κέρδισε τη μάχη, συμμετέχοντας σε ένα άκρως «ανταγωνιστικό» ψηφοδέλτιο. Η Νάντια Γιαννακοπούλου, μέχρι τώρα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, πέτυχε την επανεκλογή της στη Δυτική Αθήνα.

Την Κρήτη εκπροσωπούν με την είσοδό τους για πρώτη φορά στη βουλή η επιχειρηματίας Ελένη Βατσινά από το Ηράκλειο και η μηχανολόγος-μηχανικός Κατερίνα Σπυριδάκη από την εκλογική περιφέρεια Λασιθίου. Στη γενέτειρα του Νίκου Ανδρουλάκη και στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου το ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, καθώς συγκέντρωσε το 21,8% και πλησίασε το δεύτερο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ που κατέγραψε πτωτική τάση και ποσοστό 22,93%. Στο Λασίθι το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 21,5%.

Η Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ μέχρι την προκήρυξη των εκλογών, Ευαγγελία Λιακούλη, επανεκλέχτηκε στη Λάρισα, ενώ ισχυρή νίκη πέτυχε στην Εύβοια η Κατερίνα Καζάνη- γιατρός από τις νεότερες γενιές που κατέβηκε για πρώτη φορά στη μάχη των εκλογών.

Νεοεισερχόμενη στη Βουλή και η Χριστίνα Σταρακά από την Αιτωλοακαρνανία, πρώην αντιπεριφερειάρχης στην περιοχή και υποψήφια Δήμαρχος στο Αγρίνιο. Στη Λακωνία, όπου εκλεγόταν επί χρόνια ο πατέρας της Λεωνίδας Γρηγοράκος, εκλέχτηκε η δικηγόρος Νάγια Γρηγοράκου, στην Κόρινθο η συνάδελφός της Κατερίνα Ταγαρά- υποψήφια για πρώτη φορά, όπως και η Ραχήλ Αλεξανδρίδου που εκλέχτηκε στην Πέλλα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News