Εκλογές 2023: Μεγάλη συμμετοχή των εκλογέων στο Λασίθι - Εντυπωσιακή η παρουσία της νέας γενιάς

Κρήτη
Εκλογές 2023: Μεγάλη συμμετοχή των εκλογέων στο Λασίθι - Εντυπωσιακή η παρουσία της νέας γενιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων, όπου υπήρχαν, κρατούσαν χαμηλούς τόνους αποφεύγοντας τους διαξιφισμούς όπως γινόταν τα παλαιότερα χρόνια όπου τα πολιτικά πάθη ήταν πιο έντονα

Κανονικά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα άνοιξαν οι κάλπες των εθνικών εκλογών και στο νομό Λασιθίου στις 7:00 το πρωί της Κυριακής 21 Μαΐου.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι εφορευτικές επιτροπές ήταν σε γενικές γραμμές στη θέση τους χωρίς φυσικά να λείπει και το συνηθισμένο μικρό ποσοστό των «κοπανατζήδων» που σκαρφίστηκαν διάφορες δικαιολογίες για να  απέχουν από τις εφορευτικές επιτροπές. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων, όπου υπήρχαν, κρατούσαν χαμηλούς τόνους αποφεύγοντας τους διαξιφισμούς όπως γινόταν τα παλαιότερα χρόνια όπου τα πολιτικά πάθη ήταν πιο έντονα.

«Από την μέχρι το μεσημέρι εικόνα που έχω περιοδεύοντας σε πάρα πολλά εκλογικά τμήματα στο νομό Λασιθίου και μιλώντας με τους δικαστικούς αντιπροσώπους που γνωρίζουν το ποσοστό της συμμετοχής των εκλογέων από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις , έχω αποκομίσει την εντύπωση ότι σε αυτές τις εκλογές η συμμετοχή των ψηφοφόρων είναι πολύ μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενη αναμέτρηση και συνεπώς τα ποσοστά της αποχής φρονώ ότι δεν θα είναι πολύ μεγάλα. Μου έχει κάνει εντύπωση επίσης ότι στα εκλογικά τμήματα που επισκέφτηκα νωρίς το πρωί, είχαν περισσότερους νέους σε ηλικία ψηφοφόρους αλλά και πολλά νεότερα παιδιά που προσέρχονταν με πάθος να ψηφίσουν για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Πέρα από όλα αυτά, προβλήματα ιδιαίτερα στο νομό Λασιθίου δεν είχαμε στην εκλογική διαδικασία. Υπήρξαν ασφαλώς και εκείνοι που έκαναν «κοπάνα» από τις εφορευτικές επιτροπές αλλά τα κενά καλύφτηκαν από τους δικαστικούς αντιπροσώπους και η διαδικασία ξεκίνησα κανονικά στην ώρα της», μας είπε  ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κ Γιάννης Ανδρουλάκης.

«Ούτε στην  Ιεράπετρα είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα στην εκλογική διαδικασία από το πρωί μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής. Όλα κύλησαν ομαλά  με τη συμμετοχή των εκλογέων σε όλα τα εκλογικά τμήματα  να είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις. Μεγάλη και διακριτή ήταν επίσης η συμμετοχή  των νέων   ψηφοφόρων , που έμπαιναν στα εκλογικά τμήματα με το λογικό τράκ αλλά και τον ενθουσιασμό του πρωτάρη για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα», πρόσθεσε η κ Χρύσα Χατζημαρκάκη  αντιδήμαρχος Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News