Λασίθι: Έτοιμη η Ιεράπετρα για τις εκλογές της Κυριακής

Λασίθι
Λασίθι: Έτοιμη η Ιεράπετρα για τις εκλογές της Κυριακής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, στο πλαίσιο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών άρχισαν να παραλαμβάνουν τον εκλογικό σάκο από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οδό Δημοκρατίας 31 από τις 4 .μ.μ. μέχρι τις 9 το βράδυ της παρασκευής και από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 9 το βράδυ του Σαββάτου

Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι έτοιμος για την ομαλή διοργάνωση και διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου. Από το πρωί της Παρασκευής (19/5) ξεκίνησαν να στήνονται τα 51 εκλογικά τμήματα στην πόλη της Ιεράπετρας στον Μακρύ Γιαλό και σε όλες τις τοπικές κοινότητες.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, στο πλαίσιο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών άρχισαν να παραλαμβάνουν τον εκλογικό σάκο από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οδό Δημοκρατίας 31 από τις 4 .μ.μ. μέχρι τις 9 το βράδυ της παρασκευής και από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 9 το βράδυ του Σαββάτου.

Για την παραλαβή του εκλογικού σάκου απαιτούνταν: Να προσκομίσουν αντίγραφο του εγγράφου διορισμού. Να επιδείξουν Δελτίο Ταυτότητας. Να αναγράψουν στο πίσω μέρος του εγγράφου διορισμού τον αριθμό κινητού τηλεφώνου.

"Όλα έτοιμα για τη διεξαγωγή των εκλογών της Κυριακής. Οι υπηρεσίες μας θα είναι σε ετοιμότητα όλο το Σαββατοκύριακο για να ολοκληρωθεί η κρίσιμη και δημοκρατική αυτή διαδικασία", δήλωσε σχετικά η αρμόδια αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ Χρύσα Χατζημαρκάκη.

Στις βουλευτικές εκλογές στην Περιφέρεια Κρήτης θα ψηφίσουν συνολικά: 543. 908 εκλογείς. Το σύνολο των εκλογικών τμημάτων για όλη την Κρήτη είναι 1.306 εκλογικά τμήματα τα οποία αντιστοιχούν σε 1.294 για τους βασικούς εκλογείς και σε 12 τμήματα για τους ετεροδημότες.

Οι συνδυασμοί οι οποίοι έχουν ανακηρυχθεί και θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για την Περιφέρεια Κρήτης είναι 31. Ειδικότερα οι εκλογείς και τμήματα ανά Περιφερειακή Ενότητα: Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου οι εκλογείς είναι 258.729 και η ψηφοφορία θα γίνει σε 575 εκλογικά τμήματα και σε 6 τμήματα για τους ετεροδημότες.

Στην Περιφερειακή ενότητα Λασιθίου θα ψηφίσουν 67.914 εκλογείς σε 170 εκλογικά τμήματα και 1 τμήμα ετεροδημοτών. Στην Περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου θα ψηφίσουν 73.386 εκλογείς σε 211 εκλογικά τμήματα και 1 τμήμα ετεροδημοτών Στην Περιφερειακή ενότητα Χανίων θα ψηφίσουν 143.879 εκλογείς σε 338 εκλογικά τμήματα και 4 τμήματα ετεροδημοτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News