Κινηματογραφική καταδίωξη στην Κρήτη: Τρελή πορεία 42χρονης για να ξεφύγει τον έλεγχο - Τι ισχυρίστηκε όταν συνελήφθη

Κρήτη
Κινηματογραφική καταδίωξη στην Κρήτη: Τρελή πορεία 42χρονης για να ξεφύγει τον έλεγχο - Τι ισχυρίστηκε όταν συνελήφθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για μια 42χρονη γυναίκα η οποία ενώ αρχικά σταμάτησε στο σήμα της αστυνομίας στη συνέχεια έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε

Απίστευτες σκηνές που θύμισαν καταδίωξη από αστυνομική ταινία εξελίχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Μαΐου, στο Βόρειο Οδικό άξονα Κρήτης από Άγιο Νικόλαο έως την Παχειά  Άμμο.

 Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί της τροχαίας Αγίου Νικολάου ζήτησαν από μια 42χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Νορβηγία που ζει μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο να σταματήσει με το όχημα της για τροχονομικό έλεγχο ρουτίνας, εντός της πόλης του Αγίου Νικολάου. Η οδηγός σταμάτησε για λίγο ωστόσο κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του ελέγχου για αγνώστους λόγους έβαλε το αυτοκίνητο μπροστά κάνοντας ελιγμούς ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. Μάλιστα μέσα  στο αυτοκίνητο είχε  και συνεπιβάτιδα μια φίλη της Αγγλικής καταγωγής. Το όχημα  ξεφεύγοντας από τους αστυνομικούς ακολούθησε πορεία από τον κόμβο Κριτσάς μπαίνοντας στο νέο τμήμα του ΒΟΑΚ.

Η τρελή πορεία του αυτοκινήτου

Οι άντρες της τροχαίας που κατεδίωξαν το αυτοκίνητο είχαν στο νου τους να μην συμβεί κάποιο τροχαίο όπου θα κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές αφού η οδηγός πραγματοποιούσε διαρκώς επικίνδυνους ελιγμούς μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα αντικανονικές προσπεράσεις ενώ έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα.

Την τρελή πορεία του αυτοκινήτου σταμάτησαν δυο ακινητοποιημένα οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην Παχειά Άμμο τα οποία και τράκαρε η αλλοδαπή  προκαλώντας υλικές ζημιές, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η οδηγός προσπάθησε να διαφύγει παίρνοντας τον δρόμο προς Σκοπή Ιεράπετρας, ωστόσο περιπολικό του ΑΤ Ιεράπετρας που συνέδραμε την καταδίωξη κατάφερε να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο.

Σύλληψη για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών

Η 42χρονη συνελήφθη όπου σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών. Επίσης σύμφωνα με τον διοικητή της τροχαίας Αγίου Νικολάου Πέτρο Ζερβάκη της επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για όλες τις τροχονομικές παραβάσεις για τις οποίες και ευθύνεται όπως αντικανονικά προσπεράσματα, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κ.α. Η αλλοδαπή κρατείται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ σήμερα Πέμπτη 18 Μαΐου, θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Λασιθίου.

Σύμφωνα  με τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου, η γυναίκα δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ με τα τεστ που της έγιναν να είναι όλα αρνητικά. Παράλληλα έγιναν όλες οι απαραίτητες τοξικολογικές εξετάσεις για  το ενδεχόμενο χρήσης ουσιών  οι οποίες και χρειάζονται  κάποιες μέρες για να βγάλουν αποτελέσματα. Η ίδια δήλωσε ότι φοβήθηκε τον έλεγχο και τυχόν βεβαίωση προστίμου για αυτό το λόγο και έφυγε.

Προανάκριση διενεργεί το τμήμα Τροχαίας Αγίου Νικολάου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News