Ιεράπετρα: Ορκίστηκαν οι 15 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Λασίθι
Ιεράπετρα: Ορκίστηκαν οι 15 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για πάρα πολλά χρόνια καλύπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες προσφέροντας καθημερινά πολύτιμες υπηρεσίες σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού

Ως μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου Ιεράπετρας ορκίστηκαν 15 εργαζόμενοι/ες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ενώπιον του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, της Αντιδημάρχος, κας Χρύσας Χατζημαρκάκη, της Γενικής Γραμματέας, κας Θεοδώρας Χριστοδούλου, της Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, κας Μαρίας Σακαδάκη και υπηρεσιακών παραγόντων. Οι ειδικότητες αφορούν 4 ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, 4 ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών και 7 ΥΕ Οικογενειακών Βοηθών στο πλαίσιο της 4Κ/2020 προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π., για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο λειτουργεί υπό την ευθύνη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο κος Καλαντζάκης καλωσόρισε τους εργαζομένους του Προγράμματος και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν από πλευράς της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση του ζητήματος της μονιμοποίησής τους. Κατόπιν, υπογράμμισε τα εξής: «Ως Δημοτική Αρχή πάγια θέση μας είναι να είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου της Ιεράπετρας, ο οποίος ύστερα από αρκετές συνταξιοδοτήσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια έχει την ανάγκη πρόσληψης ακόμη περισσότερου μόνιμου προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για πάρα πολλά χρόνια καλύπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες προσφέροντας καθημερινά πολύτιμες υπηρεσίες σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ενώ ζούσαν σε καθεστώς εργασιακής αβεβαιότητας το οποίο από σήμερα αλλάζει. Το σημαντικότατο έργο τους έγινε ιδιαίτερα αισθητό κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης καθώς υπερέβαλλαν σε πολλές περιπτώσεις εαυτούς.

Επιδίωξή μας είναι η μονιμοποίηση όλου του απαραίτητου προσωπικού το οποίο εργάζεται ήδη για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσω αντίστοιχων προγραμμάτων και το οποίο διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα του.

Εύχομαι  καλή συνέχεια στο εξαιρετικά δύσκολο έργο που επιτελούν. Είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News