Πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών οι απέραντες παραλίες της Ιεράπετρας - Ποιες κατέκτησαν γαλάζιες σημαίες (pics)

Λασίθι
Πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών οι απέραντες παραλίες της Ιεράπετρας - Ποιες κατέκτησαν γαλάζιες σημαίες (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώδεκα γαλάζιες σημαίες κατέκτησαν οι παραλίες της Ιεράπετρας, μεταξύ των οποίων είναι για πρώτη φορά εκείνη της Γρα Λυγιάς και του Μακρύ Γιαλού

Στην εκδήλωση βράβευσης των Γαλάζιων Σημαιών για το 2023 που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης ως εθνικός χειριστής του προγράμματος, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 στον Δήμο Αποκορώνου, παρευρέθηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Στην τελετή αναγγέλθηκαν οι βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία ακτές με τη Δημοτική Αρχή να παραλαμβάνει έξι Γαλάζιες Σημαίες για τις παραλίες της Γρα Λυγιάς, του Μύρτου, της Αγιά Φωτιάς, του Μακρύ Γιαλού και δύο για τις κεντρικές παραλίες στην πόλη της Ιεράπετρας.

Εκτός από τις 6 δημοτικές παραλίες βραβεύτηκαν επίσης με γαλάζια σημαία, η παραλία μεταξύ Αγίου Ανδρέα και Περιστερά, η παραλία στους Καθαράδες, η παραλία στην Κακή Σκάλα, η παραλία στο Κουτσουνάρι Αγίου Ιωάννου, η παραλία των κολπίσκων του Κουτσουναρίου(Κάκκος) και η γνωστή Μεγάλη Παραλία επίσης στο Κουτσουνάρι.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, κ. Νίκος Πέτρου, ο Δήμαρχος Αποκόρωνα, κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήμαρχοι και Εκπρόσωποι Δήμων της Κρήτης, εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματικών Ενώσεων τουριστικών επιχειρήσεων κ.α.

Η Γαλάζια Σημαία αποτελεί διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο ως το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στο κόσμο και αποδίδεται στις ακτές οι οποίες πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις, όπως εξαιρετική ποιότητα νερού κολύμβησης, καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κ.α.

«Η βράβευση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα πολύμηνης, συντονισμένης και μεθοδικής δουλειάς από πλευράς της Δημοτικής Αρχής και των Υπηρεσιών του Δήμου της Ιεράπετρας. Κερδίσαμε το «στοίχημα» και ξεπερνώντας τις δυσάρεστες συνέπειες της πανδημίας, όχι μόνο ανακτήσαμε τις γαλάζιες σημαίες που είχαμε κατά τα προηγούμενα έτη, αλλά καταφέραμε και να τις αυξήσουμε επιτυγχάνοντας διάκριση τόσο για την παραλία της Γρα Λυγιάς, όσο και για την παραλία του Μακρύ Γιαλού.

Αναβαθμίζουμε το τουριστικό μας προϊόν δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές οι οποίες αναδεικνύουν την ποιότητα των παραλιών μας καθιστώντας τις ακόμη πιο ελκυστικές για τους επισκέπτες και τους κατοίκους του Δήμου μας. Οι Γαλάζιες Σημαίες, είναι ένα ακόμη «όπλο» στη φαρέτρα μας, προκειμένου και η φετινή τουριστική χρονιά να είναι άκρως επιτυχημένη. Δεν επαναπαυόμαστε. Ξεκινάμε ήδη τις διαδικασίες, προκειμένου το 2024 να έχουμε ακόμη περισσότερες βραβεύσεις για τις ακτές του Δήμου της Ιεράπετρας», δήλωσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Οι απέραντες παραλίες της Ιεράπετρας πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών

Οι απέραντες, δαντελωτές, οργανωμένες και πεντακάθαρες παραλίες της Ιεράπετρας υποστηρίζουν πολλοί τουριστικοί παράγοντες της περιοχής, δεν έχουν ανάγκη τα βραβεία που διεκδικεί και κερδίζει κάθε χρόνο ο Δήμος και οι ιδιοκτήτες των πλησιέστερων ξενοδοχειακών μονάδων. Οι παραλίες της Ιεράπετρας βραβεύονται κάθε χρόνο από τους ίδιους τους επισκέπτες που τις τιμούν και τις εμπιστεύονται για τις ολιγοήμερες η πολυήμερες διακοπές τους και τα μπάνια τους.

Ανατολικά και δυτικά της Ιεράπετρας πάνω σε μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση παραλίες της Κρήτης, εκτείνεται μια ατέλειωτη σειρά από αμμουδιές με βαθυγάλανα νερά, μακριά από τις βιομηχανικές περιοχές και τις ρότες των πλοίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις παραλίες της επαρχίας Ιεράπετρας, από την Αγιά Φωτιά έως το Μύρτος απονέμονται κάθε χρόνο οι διεθνείς Γαλάζιες Σημαίες.

Δυτική παραλία της Ιεράπετρας: Μια όμορφη παραλία στο κέντρο της πόλης με βαθυγάλανα νερά που προσελκύει αρκετό κόσμο κάθε καλοκαίρι. Θαλάσσια σπορ είναι διαθέσιμα εδώ για όσους ενδιαφέρονται.

Ανατολική παραλία της Ιεράπετρας: (Άγιος Αντρέας) Όμορφες βραχώδεις ακτογραμμές με πεντακάθαρα νερά. Εδώ υπάρχει δυνατότητα και για ελεύθερη κατάδυση.

Γαϊδουρονήσι ή νήσος Χρυσή: 8 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας. Μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Ελλάδα, με όμορφη χρυσή άμμο, γεμάτη μικρά κοχύλια και πανέμορφα γαλαζοπράσινα νερά.

Μεγάλη παραλία: Μια ειδυλλιακή μεγάλη παραλία 7 χιλιομέτρων με λεπτή άμμο, κοντά στο Κουτσουνάρι Αγίου Ιωάννου 5 χιλιόμετρα ανατολικά της Ιεράπετρας. Εδώ υπάρχει δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

Η παραλία στα Φέρμα: Ένας μικρός όρμος με κρυστάλλινα νερά δίπλα στο χωριό των Φερμών 8 χιλιόμετρα ανατολικά της Ιεράπετρας.

Η παραλία της Αγιάς Φωτιάς: Άλλος ένας όμορφος όρμος, με ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά 10 χιλιόμετρα ανατολικά της Ιεράπετρας. Ο μικροσκοπικός αμμώδης κόλπος της Αγίας Φωτιάς μας επιφυλάσσει το ωραιότερο ίσως beach bar του νομού με latin, cuban και acid jazz ήχους. Από τους ωραιότερους παραλιακούς οικισμούς στις ακτές του Λιβυκού πελάγους. H αμμουδιά της είναι πραγματικά υπέροχη. Εδώ κοντά βρίσκεται και το Kουτσουνάρι, παραθεριστικό κέντρο με ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Γραφικά λιμανάκια, πλατάνια και καλαμιώνες, συνθέτουν το τοπίο του. Ανατολικότερα βρίσκεται και ο τουριστικός οικισμός, Γαλήνη με την εκπληκτική απάνεμη παραλία του.

Καλαμάκι: Βρίσκεται Δυτικά της Ιεράπετρας και σε απόσταση 6 χιλιομέτρων, κοντά στον οικισμό της Νέας Ανατολής. Πρόκειται για μία ήσυχη αμμώδη παραλία.

Μύρτος: 10 χιλιόμετρα δυτικά της Ιεράπετρας βρίσκεται ο παραδοσιακός Μύρτος με καθαρά γαλαζοπράσινα νερά και βοτσαλένια αμμουδιά. Και εδώ υπάρχει δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News