Ηράκλειο: Τελεσίδικα αθώος ο Κρητικός που είχε εμπλακεί στην υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου

Κρήτη
Ηράκλειο: Τελεσίδικα αθώος ο Κρητικός που είχε εμπλακεί στην υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο άνδρας είχε εμπλακεί σε υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου μετά από καταγγελία που είχε γίνει σε βάρος του πριν από περίπου επτά χρόνια

Τελεσίδικα αθώος κρίθηκε σήμερα Τετάρτη 10/5 από την Ελληνική Δικαιοσύνη ένας Κρητικός από την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου ο οποίος είχε εμπλακεί σε υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου μετά από καταγγελία που είχε γίνει σε βάρος του πριν από περίπου επτά χρόνια.

Ο αθωωθείς πλέον άνδρας (ηλικίας σήμερα περίπου 40 ετών) διατηρούσε σχέση με 15χρονη - τότε - κοπέλα.

Ωστόσο, αφού έλαβε χώρα η σε βάρος του καταγγελία, ασκήθηκαν αρμοδίως σε βάρος του κακουργηματικές διώξεις.

Η σημερινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης που τον έκρινε ομόφωνα αθώο, συνιστά δικαίωση για τον ίδιο, αλλά και τους οικείους του, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα ταλαιπωρήθηκαν.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό το 2019. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου αθώωσε τότε - κατά πλειοψηφία - τον άνδρα που αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της παραγωγής υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω της τεχνολογίας των πληροφοριών και των επικοινωνιών που συνδέεται με τη χρησιμοποίηση του ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει ο 15ο έτος της ηλικίας του, κατ’ εξακολούθηση και της αποπλάνησης ανηλίκου που έχει συμπληρώσει το 14ο έτος, κατ’ εξακολούθηση.

Εντούτοις, το διάστημα που ακολούθησε, ασκήθηκε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης από την Εισαγγελία κι η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η έφεση αναφορικά με την κατηγορία της αποπλάνησης κρίθηκε «απαράδεκτη», καθώς επρόκειτο για πλημμεληματική πράξη.

Αναφορικά με την κατηγορία της παραγωγής υλικού παιδικής πορνογραφίας, ο άνδρας κρίθηκε σήμερα ομόφωνα αθώος, καθώς η Έδρα δέχτηκε ότι είχε «συγγνωστή νομική πλάνη».

Στο άκουσμα της αθωωτικής για τον άνδρα απόφασης, στενοί συγγενείς του ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, εμφανώς ανακουφισμένοι από την αίσια έκβαση που είχε η πολύχρονη δικαστική του «περιπέτεια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News