Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 52χρονο για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Λασίθι
Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 52χρονο για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 52χρονος άνδρας σήμερα Τετάρτη, 10 Μαΐου στο Ηράκλειο για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
  • Η σύλληψη του είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και δράσεων που εφαρμόζεται σε αυτό το πεδίο
  • Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σχεδόν 2 κιλά κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 1.265 ευρώ

Στα χέρια της αστυνομίας «έπεσε» ένας 52χρονος άνδρας, ελληνικής υπηκοότητας, σήμερα Τετάρτη, 10 Μαΐου κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, κατά την επιχείρηση της αστυνομίας εντοπίστηκε ο ημεδαπός άνδρας και ακινητοποιήθηκε, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.265 ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και κινητό τηλέφωνο.

Ειδικότερα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στο σπίτι του 52χρονου ημεδαπού κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχεθήκαν, ένα κιλό και 745 γραμμάρια κάνναβης, πέντε συσκευασίες καπνού και δέκα πακέτα τσιγάρα τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ένσημη ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Συνελήφθη σήμερα (10.05.2023) το μεσημέρι στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο συλληφθείς προέβαινε στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό από αστυνομικούς των ανωτέρω υπηρεσιών οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε ο ημεδαπός και ακινητοποιήθηκε. Σε έλεγχο που του πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.265 ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του ημεδαπού κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχεθήκαν: 

  • 1 κιλό και 745 γραμμάρια κάνναβης,
  • Πέντε (5) συσκευασίες καπνού και δέκα (10) πακέτα τσιγάρα τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ένσημη ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Κατασχεθέντα είδη καπνού θα παραδοθούν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News