Κρήτη: Ενώπιον της Δικαιοσύνης σήμερα ο 29χρονος για την απόπειρα βιασμού στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Κρήτη: Ενώπιον της Δικαιοσύνης σήμερα ο 29χρονος για την απόπειρα βιασμού στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νεαρός υπήκοος Πακιστάν, εκτός από την απόπειρα βιασμού σε βάρος γυναίκας, είχε εμπλακεί και σε τέσσερις περιπτώσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος τεσσάρων γυναικών

Στο ακροατήριο φτάνει εκ νέου σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου, η υπόθεση ενός 29χρονου άνδρα, ο οποίος πριν από περίπου δύο χρόνια είχε εμπλακεί σε υποθέσεις έμφυλης βίας σε βάρος γυναικών, στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.

Πρόκειται για αλλοδαπό, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 6 μηνών, μεταξύ άλλων, για τις πράξεις της “απόπειρας βιασμού” και της “προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας”. Η υπόθεση έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σήμερα, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Η υπόθεση με αρνητικό πρωταγωνιστή τον 29χρονο άνδρα εκτυλίχθηκε στις αρχές (Ιανουάριος-Μάρτιος) του 2021 στην πόλη της Ιεράπετρας. Σύμφωνα με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, ο νεαρός υπήκοος Πακιστάν, εκτός από την απόπειρα βιασμού σε βάρος γυναίκας, είχε εμπλακεί και σε τέσσερις περιπτώσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος τεσσάρων γυναικών.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 7 ετών για την “απόπειρα βιασμού”, φυλάκιση 6 μηνών για καθεμία από τις τέσσερις περιπτώσεις “προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας”, φυλάκιση 6 μηνών για “απειλή”, φυλάκιση 7 μηνών για “παράνομη οπλοφορία μαχαιριού” και χρηματική ποινή 800 ευρώ. Η συνολική ποινή που του είχε επιβληθεί ήταν κάθειρξη 8 ετών και 6 μηνών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News