Λασίθι

Πώς θα γιορτάσει η Ιεράπετρα την Γιορτή της Μητέρας

Η Γιορτή της Μητέρας μαζί με τη Γιορτή Λουλουδιών στην Ιεράπετρα - Την Κυριακή 14 Μαΐου εκτός από τη γιορτή Λουλουδιών και τη γιορτή της Μητέρας θα γίνει στην Ιεράπετρα και το φεστιβάλ ρομποτικής

Ο Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας σε συνεργασία με το Δήμο και την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού ανέλαβε να διοργανώσει την Κυριακή 14 Μαΐου την 4η Γιορτή Λουλουδιών ταυτόχρονα και συνδυαστικά με τη Γιορτή της Μητέρας.

«Σκεφτήκαμε να παντρέψουμε αυτές της γιορτές μαζί,  για να ενθαρρύνουμε  τις μητέρες της περιοχής μας να κατέβουν με τα παιδάκια τους στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας μπροστά από το άγαλμα του άγνωστου Στρατιώτη, όπου θα έχουν στήσει τους πάγκους τους οι εκθέτες ανθοπαραγωγοί, φυτωριούχοι ανθοκομικών ειδών και ανθοπώλες, να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο των λουλουδιών να εμπνευστούν από τα χρώματα και τα αρώματα τους και να δώσουν την ευκαιρία  στα μικρά παιδιά να ζωγραφίσουν με την καθοδήγηση εκπαιδευτικών  όμορφα λουλούδια η θέματα της προτίμησης τους ώστε να τα αφιερώσουν στις μητέρες τους που θα εορτάζουν. Φυσικά η έκθεση θα είναι ανοικτή και η είσοδος ελεύθερη για όλους μικρούς και μεγάλους, που θα θελήσουν να αγοράσουν από τους πάγκους των εκθετών δρεπτά άνθη, λουλούδια σε γλαστράκια  η μικρά φυτά για μεταφύτευση καθώς επίσης και άλλα φυτικά προϊόντα οικοτεχνίας.

Οι ανθοπαραγωγοί θα στολίσουν το χώρο με τα λουλούδια που παράγονται στην Ιεράπετρα και ταξιδεύουν σε όλες τις ανθαγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι παράλληλες αυτές εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από τις 7.30 το πρωί θα κρατήσουν μέχρι τη δύση του ήλιου αργά το απόγευμα της Κυριακής 14 Μαΐου» μας είπε η κ Μαρία Κουβάκη μέλος του Δ.Σ. του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας. 

Φεστιβάλ ρομποτικής

Την Κυριακή 14 Μαΐου εκτός από τη γιορτή Λουλουδιών και τη γιορτή της Μητέρας θα γίνει στην Ιεράπετρα και το φεστιβάλ ρομποτικής, καινοτομίας και διασκέδασης, μια συνδιοργάνωση της Eduact και της Edurobots Εκπαιδευτική Ρομποτική - Χριστίνα Λαμπράκη.

Το φεστιβάλ ρομποτικής, καινοτομίας και διασκέδασης για παιδιά ηλικίας 4-10 ετών, θα διεξαχθεί στο φιλόξενο χώρο του 2ου δημοτικού σχολείου Ιεράπετρας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό με έναρξη στις 10:30. Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις κατασκευές των παιδιών και να γνωρίσουν από κοντά τους μικρούς ερευνητές. Η τελετή λήξης και η απονομή βραβείων είναι προγραμματισμένη για τις 14:00.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια