default-image

Πλακιωτάκης: Έργα προοπτικής και ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης της Ιεράπετρας

Κρήτη
Πλακιωτάκης: Έργα προοπτικής και ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης της Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Πλακιωτάκη με τη διοίκηση του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας για τους υδατικούς πόρους και την άρδευση της περιοχής

Τα έργα ενίσχυσης υδατικών πόρων και αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής Γρα Λυγιάς - Μύρτους αποτελούν έργα που δίνουν προοπτική στην ευρύτερη περιοχή, όπου αναπτύσσεται η δυναμική γεωργική καλλιέργεια, που αποτελεί το πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης στην Ιεράπετρα.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής ΝΔ Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τη διοίκηση του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας ο οποίος διαχειρίζεται τους υδατικούς πόρους για την άρδευση της περιοχής.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα συμπληρωματικά έργα ενίσχυσης του φράγματος των Μπραμιανών, ύψους 53 εκατομμυρίων ευρώ. Περιλαμβάνουν το φράγμα Μύρτους και τα αντιπλημμυρικά έργα στη Γρα Λυγιά. Είναι έργα ζωτικής σημασίας για την περιοχή, αφού έρχονται να λειτουργήσουν υποστηρικτικά προς το φράγμα των Μπραμιανών.

Όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης, τα έργα χρηματοδοτήθηκαν μέσω του υπουργείου Υποδομών από το Ταμείο Ανάκαμψης και ανάδοχος πρόκειται να αναδειχθεί μέσα στο 2023. Τα έργα αυτά πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2025.

Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στο σημαντικό όλο που διαδραματίζει ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας στη διαχείριση του νερού, που αποτελεί λόγω κλιματικής αλλαγής, αγαθό εν ανεπαρκεία, οπότε τα έργα που ενισχύουν τον κεντρικό ταμιευτήρα με υδατικούς πόρους, προσδίδουν προοπτική βιωσιμότητας στην αγροτική οικονομία του τόπου, ποιοτική ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και υψηλής ποιότητας προϊόντα, τα οποία παράγει η ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.

Στη συνάντηση παρέστησαν, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας Εμμ. Παπαδάκης καθώς επίσης και τα μέλη του Δ.Σ. Εμμ. Μ. Παπαδάκης αντιπρόεδρος, Δέσποινα Γενειατάκη γραμματέας, Γεωργ. Καραλάκης αντιπρόεδρος, Γεωργ. Χαϊτας ταμίας, Εμμ. Μπαϊρας μέλος και ο διευθυντής του ΤΟΕΒ Ελευθ. Μυλωνάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News