Με το βλέμμα στραμμένο και στον «Κινηματογραφικό Τουρισμό» ο Άγιος Νικόλαος

Κρήτη
Με το βλέμμα στραμμένο και στον «Κινηματογραφικό Τουρισμό» ο Άγιος Νικόλαος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ολόκληρη η Κρήτη διαθέτει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως και όλη η χώρα και αυτό σχετίζεται με τα μικροτοπία που υπάρχουν και που είναι τόσο διαφορετικά, αν και απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους» ανέφερε ο κ. Ζερβός

   Από την ταινία του 1957 «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν με τη Μελίνα Μερκούρη, «Τα κρόσσια του φεγγαριού» του Γουόλτ Ντίζνεϊ, την αγγλική σειρά «Who Pays The Ferryman» μέχρι την ταινία «Η Νεράιδα και το Παλικάρι» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και το Δημήτρη Παπαμιχαήλ, αλλά και τα δύο σίριαλ «Το Νησί» και «Καρτ ποστάλ», που ήταν βασισμένα σε μυθιστορήματα της Βικτώρια Χίσλοπ, ο Άγιος Νικόλαος και η ευρύτερη περιοχή κατάφεραν να αποτελέσουν το ιδανικό σκηνικό, διαφημίζοντας τις ομορφιές της Κρήτης.

   Η νεότερη κινηματογραφική ταινία, της οποίας τα γυρίσματα ξεκινούν αυτές τις ημέρες σε Άγιο Νικόλαο, Σητεία και Ηράκλειο, είναι μια ακόμη παραγωγή που φέρνει την Κρήτη κοντύτερα σε ένα νέο είδος τουρισμού όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, που εξήγησε ότι αυτή τη χρονική στιγμή, που δεν είναι το αποκορύφωμα της τουριστικής σεζόν, τα γυρίσματα της ταινίας «Killer Heat» με τους Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ (Joseph Gordon-Levitt), Σέιλιν Γούντλεϊ (Shailene Woodley) και Ρίτσαρντ Μάντεν (Richard Madden) από την Amazon Studios, αποτελούν μια δυνατή ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τόπο και όταν θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

   «Ολόκληρη η Κρήτη διαθέτει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως και όλη η χώρα και αυτό σχετίζεται με τα μικροτοπία που υπάρχουν και που είναι τόσο διαφορετικά, αν και απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους» ανέφερε ο κ. Ζερβός, ο οποίος επισήμανε ότι σε επίπεδο Κρήτης οι εναλλαγές τοπίων είναι τέτοιες που πραγματικά δίνουν τεράστιες δυνατότητες.

   «Το σκηνικό δίνεται η δυνατότητα να αλλάζει σε όποιο μέρος του νησιού και αν βρίσκεσαι, είτε θέλεις ένα "καταπράσινο" περιβάλλον, είτε μια ξηρική περιοχή, ή ακόμη μια απρόσιτη μικρή παραλία ή μια μεγάλη ακτή. Είναι κομμάτια της Κρήτης που δημιουργούν ένα ιδανικό σκηνικό, το οποίο ήδη εδώ και πολλά χρόνια έχουν επιλέξει κινηματογραφιστές και που δίδεται η δυνατότητα αυτό το ρεύμα να το κάνουμε πιο ισχυρό» ανέφερε ο κ. Ζερβός.

   Για τις ανάγκες της ταινίας, της οποίας τα γυρίσματα ξεκινούν αυτές τις ημέρες και θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Άγιο Νικόλαο, όσο στη Σητεία αλλά και στο Ηράκλειο, ήδη στο νησί έχουν φτάσει περισσότερα από 250 άτομα της παραγωγής, ενισχύοντας το ρεύμα των επισκεπτών αυτήν περίοδο.

   «Είναι σαφές ότι μέσα στην καρδιά της τουριστικής περιόδους, κατά τους μήνες Ιούλιο ή Αύγουστο, τέτοιες παραγωγές είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν λόγω του τουρισμού. Όμως σε μήνες όπως ο Απρίλιος ή ο Μάιος, νομίζω ότι λειτουργούν πολύ δυναμικά, δίνοντας τη δυνατότητα στην πράξη να κάνουμε αυτό που χρόνια συζητάμε, που δεν είναι άλλο από ένα γενναίο βήμα προς την επιμήκυνση του τουριστικού ρεύματος προς το νησί» πρόσθεσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου που ξεκαθάρισε ότι προς αυτή την κατεύθυνση, όλοι οι φορείς του νησιού ή ακόμη και φορείς του κεντρικού κράτους, θα μπορούσαν να επενδύσουν σε μια τέτοια προοπτική και η Κρήτη αλλά και ολόκληρη η χώρα, να φιλοξενεί μεγάλες παραγωγές.

   «Θεωρώ πως είναι κάτι στο οποίο πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, βλέποντας αυτήν την περίοδο, πόσο έχει στηριχθεί και η τοπική οικονομία της περιοχής μας εξαιτίας των γυρισμάτων αυτής της μεγάλης περιοχής» είπε ο κ. Ζερβός προσθέτοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο ο δήμος όσο και η περιφέρεια ανταποκρίθηκαν με κάθε μέσο που μπορούσαν, για να βοηθήσουν στην παραγωγή.

   «Το βλέμμα μας είναι ξεκάθαρο, πως είναι στραμμένο και σε αυτό το είδος τουρισμού, τον "κινηματογραφικό" αν θα μπορούσαμε να τον θέσουμε έτσι» ανέφερε ο Αντώνης Ζερβός που διευκρίνισε ότι μέσω αυτού, εκείνο που επιτυγχάνεται δεν είναι μόνο το τουριστικό ρεύμα στη χρονική στιγμή που γίνονται τα γυρίσματα «αλλά και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη, όταν οι παραγωγές αυτές βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες και αναδεικνύονται περαιτέρω οι ομορφιές του τόπου μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News