Κρήτη: Στην υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων προχωρά η Ιεράπετρα

Κρήτη
Κρήτη: Στην υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων προχωρά η Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός από την υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων που θα βοηθήσει αρχικά στην βελτίωση της εικόνας του εμπορικού κέντρου της Ιεράπετρας, και εφόσον διαπιστωθεί ότι οι δημότες ακολουθούν τη σωστή πρακτική, τότε θα προγραμματιστεί η επέκταση του μέτρου της υπογειοποίησης και άλλων κάδων απορριμμάτων και σε άλλες γειτονιές της πόλης

Στην υπογραφή σύμβασης προμήθειας υπογειοποιημένων κάδων απορριμμάτων, αξίας 250.000 ευρώ προχώρησε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, στο πλαίσιο της συνέχισης των υποέργων που περιλαμβάνονται στις χρηματοδοτήσεις για την ολοκλήρωση του συνολικού έργου της κατασκευής του ανοικτού κέντρου εμπορίου (OPEN MALL).

«Οι πρώτοι υπογειοποιημένοι κάδοι στον Δήμο Ιεράπετρας είναι γεγονός καθώς υπογράψαμε σήμερα τη σχετική σύμβαση κόστους 250.000€. Η Ιεράπετρα δεν αναβαθμίζεται μόνο με έργα αναπλάσεων, αλλά αναβαθμίζεται και με έργα καθαριότητας. Τα πρώτα τέσσερα κεντρικά σημεία στην Ιεράπετρα, όπου τοποθετηθούν οι πρώτοι υπογειοποιημένοι κάδοι απορριμμάτων είναι στην Οδό Μελετίου Μεταξάκη, στο Ταχυδρομείο, στη Νέα Βιβλιοθηκη - Ψηφιακό Μουσείο και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως - Δημαρχείο. Έχουμε υποχρέωση όλοι μας να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια για μια ομορφότερη και καθαρότερη πόλη. Όπως έχω επανειλημμένα τονίσει, η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας», δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης.

Εκτός από την υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων που θα βοηθήσει αρχικά στην βελτίωση της εικόνας του εμπορικού κέντρου της Ιεράπετρας, και εφόσον διαπιστωθεί ότι οι δημότες ακολουθούν τη σωστή πρακτική, ώστε να διατηρούνται καθαροί οι χώροι που έχουν επιλεγεί για αρχή, τότε θα προγραμματιστεί η επέκταση του μέτρου της υπογειοποίησης και άλλων κάδων απορριμμάτων και σε άλλες γειτονιές της πόλης.

«Προσπαθούμε και τα έχουμε καταφέρει σε ικανοποιητικό βαθμό, να αλλάξουμε τις κακές συνήθειες εκείνων που άφηναν έξω από τους κάδους απορριμμάτων τις σακούλες με τα οικιακά κυρίως απορρίμματα όταν έβλεπαν ότι οι κάδοι ήταν γεμάτοι. Έχουμε μετακινήσει κάποιους κάδους που ήταν σε ακατάλληλα σημεία και προσπαθούμε να βοηθήσουμε ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι πολίτες, τοποθετώντας τους σε άλλα σημεία καταλληλότερα.

Επειδή μπαίνουμε στην περίοδο της αγρανάπαυσης και σύντομα θα αρχίσει το ξερίζωμα των καλλιεργειών και ο καθαρισμός των θερμοκηπίων, είμαι σίγουρη ότι τώρα πια, δεν υπάρχει κανείς συνδημότης που να μη γνωρίζει, πως πρέπει να διαχειριστεί ο ίδιος τα φυτικά υπολείμματα  των καλλιεργειών του και τα φθαρμένα πλαστικά των θερμοκηπίων του. Δεν πιστεύω ότι θα ξαναδούμε όπως βλέπαμε παλιά, όλα αυτά τα σκουπίδια να είναι πεταμένα στους δρόμους στα ρέματα και έξω από τα θερμοκήπια.

Επειδή στο μεταξύ έχει αρχίσει η τουριστική σαιζόν βρισκόμαστε σε επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Ανδρουλάκη στην ευθύνη του οποίου είναι ο καθαρισμός των επαρχιακών δρόμων και το κόψιμο των κλαδιών που μπαίνουν μέσα στο οδόστρωμα σε διάφορα σημεία, όπου υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος από την Ιεράπετρα προς τον Μακρύ Γιαλό και από τη Γρα Λυγιά προς το Μύρτο. Σε αυτές τις εργασίες συνδράμει και ο Δήμος Ιεράπετρας όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη καθώς και το προσωπικό των μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων της περιοχής Ιεράπετρας και Αγίου Ιωάννου», μας είπε μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Ανδρέας Παπαδοπετράκης

Την ανεξαρτητοποίηση του ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Περιβάλλον Δήμου Ιεράπετρας, Ανδρέας Παπαδοπετράκης, υποστηρίζοντας ότι οι εισηγήσεις του σε διάφορα θέματα προς τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, πήγαιναν στο καλάθι των αχρήστων.

«Αγαπητοί συμπολίτες δεν αποτελώ πλέον μέλος της ομάδας «Ιεράπετρα Νέα Πορεία» διότι εδώ και καιρό δεν συμφωνώ με τις πολιτικές που εφαρμόζονται από πλευράς κ. δημάρχου.

Οι αρχές μου διαφέρουν από αυτές του κ Δημάρχου, οπότε συνεχίζω να προσφέρω στην τοπική αυτοδιοίκηση ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος , με γνώμονα πάντα το συμφέρον του δημότη. Όπως ξέρετε η ενασχόληση μου με τα κοινά, ποτέ δεν είχε σκοπό την προσωπική μου προβολή ή το ιδιωτικό μου συμφέρον. Πάντα επίκεντρο των προσπαθειών μου ήταν είναι και θα είναι , η συνολική ευδαιμονία και η συνεχής άνοδος του βιοτικού επιπέδου όλων των συμπολιτών μου, όλων των συνελλήνων» ανέφερε στη δήλωση του ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Ανδρέας Παπαδοπετράκης.

Η απάντηση του δημάρχου Ιεράπετρας στον Ανδρέα Παπαδοπετράκη

Άμεση ήταν η απάντηση του δημάρχου Ιεράπετρας στην ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης του πρώην συνεργάτη του.

«Με αφορμή το κείμενο ανεξαρτητοποίησης που δημοσιεύτηκε στα ηλεκτρονικά μέσα του μέχρι πρότινος Δημοτικού Συμβούλου της Παράταξης «Ιεράπετρα Νέα Πορεία» στην οποία είμαι Επικεφαλής, αισθάνομαι την υποχρέωση να επισημάνω τα εξής: Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παπαδοπετράκη για την προσφορά του και την προσπάθειά του να ανταποκριθεί στα καθήκοντα τα οποία εγώ του εμπιστεύτηκα κατά το παρελθόν ορίζοντάς τον ως Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού-Τοπικών Κοινοτήτων Δημοτικής Ενότητας Ιεράπετρας και Αγροτικών την περίοδο 2014-2017 και ως Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Περιβάλλον κατά την περίοδο 2019-2023.

Οφείλω να του υπενθυμίσω δε, ότι οι «αρχές» στις οποίες αναφέρεται και οι οποίες πλέον μετά από εννέα χρόνια δεν τον αντιπροσωπεύουν δεν είναι δικές μου, προσωπικές αρχές, αλλά συλλογικές οι οποίες εκπορεύονται από το σύνολο της Παράταξης που εκπροσωπώ. Επίσης, οι «πολιτικές» που εφαρμόζουμε είναι εκείνες για τις οποίες δεσμευτήκαμε και λάβαμε εντολή να πραγματοποιήσουμε από τους δημότες της Ιεράπετρας.

Κύριε Παπαδοπετράκη, το να ανεξαρτητοποιηθείτε είναι αναφαίρετο, δημοκρατικό δικαίωμά σας και απόλυτα σεβαστό. Θα πρέπει, λοιπόν, να σας ενημερώσω, εφόσον φαίνεται εκ των πραγμάτων πως δεν το γνωρίζετε ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οφείλετε να υποβάλλετε πρώτα γραπτή δήλωση ανεξαρτητοποίησης στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου για να θεωρηθείτε ανεξάρτητος, στην οποία μέχρι στιγμής δεν έχετε προβεί.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν επιλέξετε να ακολουθήσετε. Το έργο του καθενός στον τόπο θα το κρίνει ο Γεραπετρίτικος Λαός», απάντησε εγγράφως ο κ. Καλαντζάκης.

   

   

   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News