Λασίθι

Λασίθι: Παραμένουν τα χρόνια προβλήματα στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας

Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, θεωρεί θετική την έστω και προσωρινή υποστήριξη της Παθολογικής Κλινικής, από την στρατιωτική ιατρό Φιωτάκη Κυριακή και την καλωσορίζει, όπως θεωρεί θετική κάθε προσπάθεια υποστήριξης της λειτουργίας του Νοσοκομείου

Σταθερός στις θέσεις του ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, θεωρεί ότι η προσωρινή τοποθέτηση στρατιωτικής ιατρού δεν επαρκεί για την επίλυση των προβλημάτων της υποστελέχωσης της μοναδικής υγειονομικής μονάδας της Νοτιοανατολικής Κρήτης και έχει ετοιμάσει κοστολογημένη λύση την οποία θα καταθέσει εάν κληθεί από τους αρμόδιους.

Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, θεωρεί θετική την έστω και προσωρινή υποστήριξη της Παθολογικής Κλινικής, από την στρατιωτική ιατρό Φιωτάκη Κυριακή και την καλωσορίζει, όπως θεωρεί θετική κάθε προσπάθεια υποστήριξης της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

«Η περιστασιακή όμως κάλυψη αναγκών από στρατιωτικό γιατρό, σαφώς δεν επαρκεί για την επίλυση των προβλημάτων και αναδεικνύει το αδιέξοδο των αποφάσεων, δηλώσεων και τοποθετήσεων της πολιτείας και των εκπροσώπων της για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Η άγονη και με απαράδεκτο τρόπο προκήρυξη θέσεων, και με δεδομένη την αγανάκτηση του λαού μας στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 2ας Φεβρουαρίου, ανάγκασε τους κυβερνώντες στην ανεύρεση αυτής της λύσης. Λύση προσωρινή, ανεπαρκής και προσχηματική μπροστά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και στην πίεση της μαχητικότητας μας.

Ο Σύλλογος μας παραμένει σταθερός στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του λαού της Ιεράπετρας. Ζητούμε ένα πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο νοσοκομείο, αυτοδιοίκητο, σύγχρονο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της περιοχής ευθύνης του. Ζητούμε το αυτονόητο δικαίωμα στην υγεία», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ο οποίος συνεχίζει τις προσπάθειες και τις επαφές σε όλα τα επίπεδα.

«Επισκεφθήκαμε το Υπουργείο και την Υ.Π.Ε Κρήτης, τονίζοντας τις σοβαρές επιπτώσεις από τον τρόπο αντιμετώπισης των υγειονομικών προβλημάτων της Νοτιοανατολικής Κρήτης. Τονίσαμε την αναγκαιότητα του Νοσοκομείου, καταθέτοντας εμπεριστατωμένο φάκελο. Αμφιβάλλουμε αν κανείς μπήκε στον κόπο να τον μελετήσει. Προτείναμε λύσεις αλλά και πάλι δεν θέλησαν να μας ακούσουν.

Και όλα αυτά, γιατί η Κυβέρνηση παραμένει καθηλωμένη στην επιλογή παραχώρησης μεγάλου ζωτικού χώρου του ΕΣΥ στους ιδιώτες επενδυτές. Ο νέος νόμο Πλεύρη – Γκάγκα για το ΕΣΥ, οδηγεί τον δημόσιο χαρακτήρα του σε μαρασμό ιδιαίτερα στην επαρχία. Τις θέσεις μας για τον νέο αυτό νόμο τις εκθέσαμε με την δημόσια ανακοίνωση μας στις 7 Δεκεμβρίου αμέσως μετά την ψήφιση του. Δικαιωνόμαστε κάθε μέρα, αλλά οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις προς τους επενδυτές φαίνεται να είναι ισχυρότερες.

Ζητήσαμε την ένταξη μας στις Α1 προβληματικές και νησιωτικές περιοχές για να δοθούν κίνητρα προσέλευσης νέων γιατρών. Μας απάντησαν ψευδώς και μέσα σε ένα 24ωρο ότι δεν εγκρίνεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ζητήσαμε την μη ταυτόχρονη με άλλα Νοσοκομεία προκήρυξη θέσεων αλλά μας είπαν ότι οι προκηρύξεις πρέπει να είναι για όλη την επικράτεια, ωσάν να ήθελαν να μας πουν ότι όταν υπάρχει φωτιά στην Εύβοια οι πυροσβέστες πρέπει να ρίχνουν ταυτόχρονα νερό σε όλη την Ελλάδα. Τους ζητήσαμε την ταυτόχρονη προκήρυξη περισσότερων θέσεων ανά ειδικότητα για συμπληρωθούν οι απαιτούμενες θέσεις χωρίς να αποθαρρύνονται οι γιατροί από το βάρος έργου, εφημεριών και ευθύνης αλλά δεν εισακουστήκαμε, με τα γνωστά αποτελέσματα των άγονων προκηρύξεων. Ζητήσαμε το αυτοδιοίκητο του Νοσοκομείου αφού αποδεδειγμένα η ενιαία διοίκηση λειτούργησε καταστροφικά για το Νοσοκομείο μας αλλά πάλι δεν εισακουστήκαμε.

Είναι λοιπόν σαφείς οι προθέσεις τους απέναντι μας. Επιβεβαιώνουν καθημερινά τον απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων μας», προσθέτει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Για το φόβο που εκφράζεται στην τοπική κοινωνία ότι τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας θα κουραστούν να διεκδικούν και να μην εισακούονται απαντούν: «Νομίζουν πως θα κουραστούμε. Παραμένουμε λοιπόν σταθεροί στις θέσεις και διεκδικήσεις μας. Ζητάμε άμεση πρόσληψη των 12 γιατρών που απαιτούνται σήμερα για την στοιχειώδη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Άμεση ένταξη του Νοσοκομείου στη ζώνη Α1 για προσέλκυση και στελέχωση του από μόνιμους και όχι επικουρικούς γιατρούς. Τροποποίηση του Οργανισμού ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες υγείας της περιοχής. Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας πρέπει άμεσα να αποκτήσει δική του Διοίκηση. Προς το παρόν και μέχρι την υλοποίηση των πιο πάνω, συμμετοχή της Ιεράπετρας στη Ενιαία Διοίκησης. Ζητούμε την Ανατροπή του Αισθήματος Εγκατάλειψης των πολιτών. Ένα Αυτοδιοίκητο Νοσοκομείο με Νέο Οργανισμό. «Το ΝοσοκομείοΝοτιοανατολικής Κρήτης», συμπληρώνει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείων, ο οποίος δεν αρκείται στις διαμαρτυρίες , αλλά κάνει και κοστολογημένες εφαρμόσιμες προτάσεις.

«Αν επιθυμούν λύση, στα πλαίσια ενός νέου υγειονομικού χάρτη, που τόσο πολύ τον θεωρούν απαραίτητο, στοχοποιώντας συνέχεια το Νοσοκομείο μας, έχουμε πρόταση, τεκμηριωμένη , σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα παγκόσμια δεδομένα δημόσιας υγειονομικής πολιτικής, κοστολογημένη και με έτοιμα σχέδια. Ας μας καλέσουν για έναν έντιμο και εποικοδομητικό διάλογο», καταλήγει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια