Ρέθυμνο: Στους Αρμένους η νέα στέγη του Συλλόγου Ατόμων με Αυτισμό (vid)

Λασίθι
Ρέθυμνο: Στους Αρμένους η νέα στέγη του Συλλόγου Ατόμων με Αυτισμό (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την δική του στέγη σε ένα κτίριο που βρίσκεται στους Αρμένους, αναμένεται να αποκτήσει το επόμενο διάστημα ο σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό στο Ρέθυμνο, λύνοντας έτσι δια παντός το στεγαστικό πρόβλημα που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει.
  • Δρομολογούνται οι εργασίες στο κτίριο δωρεάς του γιατρού Εμμ. Χριστουλάκη
  • Δήμος και Περιφέρεια ενώνουν δυνάμεις για την επίλυση του στεγαστικού των ΑμεΑ
  • Βασική επιδίωξη η στήριξη του Συλλόγου με προσωπικό και πρόγραμμα
  • Στόχος όλων να βγουν μπροστά τα άτομα με αναπηρίες
  • Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ θα κοστίσει η νέα στέγη του Συλλόγου
  • Πολύ κοντά ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα παίρνοντας επιτέλους «σάρκα και οστά» η μεγάλη «αγκαλιά» που θα στεγάσει την αγάπη και τα όνειρα του, λύνοντας δια παντός το στεγαστικό του πρόβλημα, βρίσκεται πλέον ο σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό στο Ρέθυμνο. 

    Το κτίριο στους Αρμένους που το 1998 προφέρθηκε ως δωρεά στο δήμο Ρεθύμνου από τον γιατρό Εμμανουήλ Χριστουλάκη με επιθυμία του να λειτουργήσει εκεί πολυδύναμο ιατρείο, είναι αυτό που μόλις ολοκληρωθεί θα στεγάσει τα παιδιά της «καρδιάς» μας, όπως όλοι στο Ρέθυμνο αποκαλούν τα παιδιά με αναπηρία.

    Όπως διαβεβαιώνουν οι αιρετοί του Ρεθύμνου εδώ και καιρό έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να ολοκληρωθεί η μελέτη και το έργο να ενταχθεί σε πρόγραμμα της περιφέρειας Κρήτης. 

    Βασική επιδίωξη της δημοτικής αρχής όμως, δεν είναι μόνο η επίλυση του στεγαστικού προβλήματος, αλλά και η ουσιαστική στήριξη του συλλόγου με εξειδικευμένο προσωπικό και με συνεχόμενα προγράμματα προς όφελος των δεκάδων ατόμων στα οποία απευθύνεται. 

    «Ο σύλλογος να μπει στον κατάλογο των σωματείων που το Υπουργείο έχει στο μυαλό του την φροντίδα τους. Δεν αρκεί να φτιάξεις μόνο μία δομή ·πρέπει να στηριχθεί με συνεχόμενα προγράμματα, γιατί όλες αυτές οι δομές απαιτούν χρήματα και εξειδικευμένο προσωπικό. Δεν αρκεί να φτιάξουμε ένα κτήριο για τα εγκαίνια. Πρέπει αυτό το κτήριο ολοένα και περισσότερο να παράγει έργο», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης. 

    Το έργο πάντως με βάσει τους πρώτους υπολογισμούς των μηχανικών και μετά τις ανατιμήσεις των οικοδομικών υλικών, μαζί με την επίπλωση, εκτιμάται ότι θα αγγίξει σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News