Λασίθι

Ιεράπετρα: Έντονες αντιδράσεις από φιλόζωους για το καρχαριοειδές - Καταγγέλλουν βασανισμό

Για δημόσιο βασανισμό κάνουν λόγο φιλοζωικά σωματεία

Σάλος και έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από φιλοζωικά σωματεία και συλλόγους, για το καρχαριοειδές που μπλέχθηκε στα δίχτυα ψαράδων στην Ιεράπετρα, ενώ ζητούν την κατάργηση αλιείας όλων των ειδών καρχαριών.

Συγκεκριμένα, το zoosos.gr , αναφέρει σε δημοσίευμά του, ότι αφενός το λιμενικό σώμα πρέπει να βεβαιώσει σχετικά πρόστιμα για το περιστατικό και αφετέρου οτι έχει ενημερωθεί σχετικά και η Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Προστασία Υδάτινων Οικοσυστημάτων «iSea».

Παράλληλα, στο ίδιο δημοσίευμα συμπεριλαμβάνεται και η ανακοίνωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Βιοποικιλότητας, που εκφράζει την αγανάκτησή του για το συμβάν.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το πρωί της Παρασκευής 21 Απριλίου, το αλιευτικό σκάφος "Σοφία", του Γιάννη και του Μιχάλη Χρυσοφάκη, ενώ ψάρευε στα ανοιχτά της Χρυσής μπλέχτηκε στα δίκτυα του σκάφους ένα μεγάλο καρχαριοειδές (σκυλόψαρο), περίπου 250 κιλά και 2,5 μέτρα μήκος, το οποίο ήταν αδύνατον λόγω του βάρους  του να ανεβεί στο κατάστρωμα του αλιευτικού.

Έτσι οι δύο ψαράδες που βρισκόταν στο αλιευτικό με προσεκτικές κινήσεις σέρνοντας τα δίχτυα με το καρχαριοειδές κατάφεραν να το βγάλουν στο λιμάνι της Ιεράπετρας επιχειρώντας με μεγάλη προσοχή- καθώς το κήτος ήταν ακόμη ζωντανό - να το απεγκλωβίσουν από τα δίχτυα και να το δέσουν με σχοινιά προκειμένου να το κρατήσουν στη στεριά, δεδομένου ότι το καρχαριοειδές έκανε μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψει στο νερό και να ξεφύγει από τους ψαράδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει αναφερθεί επίθεση τέτοιου είδους καρχαριοειδούς σε άνθρωπο και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τους λουόμενους καθώς δεν είναι επικίνδυνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια