Κρήτη: Καρχαριοειδές 250 κιλών μπλέχτηκε στα δίχτυα ψαράδων στην Ιεράπετρα (pics, vid)

Κρήτη
Κρήτη: Καρχαριοειδές 250 κιλών μπλέχτηκε στα δίχτυα ψαράδων στην Ιεράπετρα (pics, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κήτος πιάστηκε στα δίχτυα των ψαράδων κοντά στη Χρυσή και θα διατεθεί στο καταναλωτικό κοινό του Ηρακλειου

Το πρωί της Παρασκευής 21 Απριλίου, το αλιευτικό σκάφος "Σοφία", του Γιάννη και του Μιχάλη Χρυσοφάκη, ενώ ψάρευε στα ανοιχτά της Χρυσής μπλέχτηκε στα δίκτυα του σκάφους ένα μεγάλο καρχαριοειδές (σκυλόψαρο), περίπου 250 κιλά και 2,5 μέτρα μήκος, το οποίο ήταν αδύνατον λόγω του βάρους  του να ανεβεί στο κατάστρωμα του αλιευτικού.

Έτσι οι δύο ψαράδες που βρισκόταν στο αλιευτικό με προσεκτικές κινήσεις σέρνοντας τα δίχτυα με το καρχαριοειδές κατάφεραν να το βγάλουν στο λιμάνι της Ιεράπετρας επιχειρώντας με μεγάλη προσοχή- καθώς το κήτος ήταν ακόμη ζωντανό - να το απεγκλωβίσουν από τα δίχτυα και να το δέσουν με σχοινιά προκειμένου να το κρατήσουν στη στεριά, δεδομένου ότι το καρχαριοειδές έκανε μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψει στο νερό και να ξεφύγει από τους ψαράδες.

Με τη βοήθεια πολλών ανθρώπων του λιμανιού κατάφεραν να το φορτώσουν σε αυτοκίνητο και να το μεταφέρουν σε ιχθυοπωλείο της Ιεράπετρας.

Το ψάρι αυτό, γνωστό και ως "σαπουνάς", θα κοπεί σε φέτες και θα διατεθεί στο καταναλωτικό κοινό και σε ξενοδοχεία της Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει αναφερθεί επίθεση τέτοιου είδους καρχαριοειδούς σε άνθρωπο και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τους λουόμενους καθώς δεν είναι επικίνδυνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News