Κρήτη: Μεγαλοξενοδόχος αναζητά 300 στρέμματα για καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης

Κρήτη
Κρήτη: Μεγαλοξενοδόχος αναζητά 300 στρέμματα για καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγαλοεπενδυτές της ομογένειας ψάχνουν για μεγάλες αγροτικές εκτάσεις στην Ιεράπετρα, είτε έτοιμα σύγχρονα θερμοκήπια, με σκοπό την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης - Ενδιαφέρον για αγροτική γη και θερμοκήπια στην Ιεράπετρα

Πριν μερικά χρόνια ήταν ζωηρό το ενδιαφέρον Κινέζων επενδυτών, που έψαχναν στην Ιεράπετρα και τη Σητεία να αγοράσουν μεγάλες εκτάσεις ελαιώνων, προκειμένου να καθετοποιήσουν την παραγωγή της ελιάς, την επεξεργασία της, την παραγωγή και την τυποποίηση του έξτρα παρθένου ελαιολάδου που θα παρήγαγαν. Επειδή δε βρήκαν μια τόσο μεγάλη ενιαία έκταση ελαιώνων για αγορά, το ενδιαφέρον τους “ξέφτισε”.

Τον τελευταίο καιρό ένα άλλο ανάλογο σενάριο κυκλοφορεί στα αγροτικά στέκια της Ιεράπετρας, που θέλει μεγαλοεπενδυτές της ομογένειας που έχουν επιστρέψει στην Αθήνα να ψάχνουν για αγορά μεγάλες αγροτικές εκτάσεις στην Ιεράπετρα, είτε με έτοιμα σύγχρονα θερμοκήπια, είτε σκέτη αγροτική γη, για να κατασκευάσουν οι ίδιοι μεγάλες σύγχρονες και πιστοποιημένες θερμοκηπιακές μονάδες, με στόχο να καλλιεργήσουν φαρμακευτική κάνναβη, με έναν συγκεκριμένο τρόπο και με την καθοδήγηση μιας πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας από τον Καναδά, η οποία θα επεξεργάζεται τη φαρμακευτική κάνναβη για την παραγωγή φαρμάκων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ γνωστός μεγαλοξενοδόχος της Αθήνας αναζητά έκταση για καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης.

Ο γνωστός μεσίτης κ. Λευτέρης Τζίτζικας μάς επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία, που κυκλοφορεί στα αγροτικά στέκια και έχει προβληματίσει τον κλάδο των θερμοκηπιακών πρώιμων κηπευτικών.

«Έχουμε κάποιους Αθηναίους επιχειρηματίες, που οι διασταυρωμένες πληροφορίες λένε ότι προέρχονται από την ομογένεια και έχουν ήδη επενδύσει στον ξενοδοχειακό τομέα στην Αθήνα, οι οποίοι ψάχνουν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας να αγοράσουν μεγάλες εκτάσεις από 50 έως 250 στρέμματα, προκειμένου να κατασκευάσουν πιστοποιημένα υπερσύγχρονα θερμοκήπια, για να καλλιεργήσουν φαρμακευτική κάνναβη. Εμείς τους δείξαμε μια διαθέσιμη έκταση 270 στρεμμάτων ανατολικά της Ιεράπετρας, αλλά έχουν συζητήσει και με άλλους σοβαρούς παραγωγούς που έχουν εγκατεστημένες μεγάλες μονάδες σύγχρονων θερμοκηπίων πάνω από 50 στρέμματα, αλλά δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε συμφωνίες και σε αγορές. Και αυτό το ενδιαφέρον για αγροτικές εκτάσεις είναι πιθανόν να πιέσει τις τιμές των αγροτεμαχίων προς τα πάνω, αν και μέχρι στιγμής οι εμπορικές αξίες στην αγροτική γη δείχνουν ότι παρουσιάζονται αμετάβλητες, από 10 έως 25 χιλιάδες το στρέμμα, ανάλογα με την περιοχή», μας είπε ο κ. Λευτέρης Τζίτζικας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News