Λασίθι: Ταξίδι στις όμορφες παραλίες της Ιτάνου, της Ερημούπολης και του Βάι (vid)

Λασίθι
Λασίθι: Ταξίδι στις όμορφες παραλίες της Ιτάνου, της Ερημούπολης και του Βάι (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα κρυστάλλινα νερά και τη χρυσή άμμο της παραλίας Ιτάνου, τη γοητεία της Ερημούπολης μέχρι το εμβληματικό φοινικόδασος του Βάι, αυτό το ταξίδι υπόσχεται να είναι μια αξέχαστη εμπειρία

Μοναδικό συνδυασμό εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς, πλούσιας ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς προσφέρουν οι όμορφες παραλίες της Ιτάνου, της Ερημούπολης και του Βάι στην ανατολική Κρήτη.

Από τα κρυστάλλινα νερά και τη χρυσή άμμο της παραλίας Ιτάνου, τη γοητεία της Ερημούπολης μέχρι το εμβληματικό φοινικόδασος του Βάι, αυτό το ταξίδι υπόσχεται να είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Η παραλία Ίτανος είναι κάτι περισσότερο από μια όμορφη παραλία. Είναι ένα μέρος που είναι γεμάτο ιστορία και θρύλους που χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πίσω.

Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, η Ίτανος ήταν η γενέτειρα της ερωμένης του θεού Δία, της Ευρώπης, και το μέρος όπου κάποτε ζούσε ο ίδιος ο θεός.

Καθώς περπατάμε κατά μήκος της παραλίας, είναι εύκολο να φανταστούμε τους αρχαίους Έλληνες που κάποτε περπάτησαν στις ίδιες ακτές και να αισθανθούμε ένα δέος για την πλούσια ιστορία που περιβάλλει αυτό το όμορφο μέρος.

Η Ίτανος είναι γνωστή για την εκπληκτική φυσική ομορφιά της, με τους απόκρημνους βράχους, την πλούσια βλάστηση και φυσικά τους διάσημους φοίνικές της.

Στην πραγματικότητα, αυτή η περιοχή φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα φοινικοδάση στην Ευρώπη, το Βάι, δημιουργώντας ένα μοναδικό και γραφικό τοπίο που δεν μοιάζει με τίποτα από όσα έχετε δει ποτέ.

Το φυσικό τοπίο είναι απλά εκπληκτικό, με τους απόκρημνους βράχους και την πλούσια βλάστηση να δημιουργούν ένα ήρεμο και γαλήνιο περιβάλλον.

Η εξερεύνηση των κρυστάλλινων νερών αυτής της περιοχής είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Τα ζεστά νερά της Μεσογείου είναι ιδανικά για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την ομορφιά του υποβρύχιου κόσμου από κοντά.

Φωλιασμένο στην πιο ανατολική γωνία της Κρήτης, το Βάι είναι ένας τροπικός παράδεισος που περιμένει να τον ανακαλύψουμε.

Το δάσος αποτελείται από τους κρητικούς φοίνικες, ένα μοναδικό είδος που είναι ιθαγενές του νησιού και δεν το συναντάμε πουθενά αλλού στον κόσμο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News