Πλακιωτάκης: Περιοδία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Σητεία (εικόνες)

Κρήτη
Πλακιωτάκης: Περιοδία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Σητεία (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Πλακιωτάκης βρέθηκε στην περιοχή της Σητείας

Περιοδεία στη Σητεία πραγματοποιεί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης. Το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Πλακιωτάκης, βρέθηκε στις νέες εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Σητείας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ομίλου και παρακολούθησε από κοντά τα παιδία που έκαναν την προπόνησή τους. 

«Η Ελλάδα ως αμιγώς θαλασσινή χώρα, είναι συνυφασμένη με το υγρό στοιχείο. Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα στον νέο χώρο του Ναυτικού Ομίλου Σητείας. Το Υπουργείο μας ήδη έχει στηρίξει τον Όμιλο για την παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού, βεβαίως βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή», είπε ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε: «Είδα με μεγάλη χαρά, ότι τα παιδιά συνεχίζουν και αθλούνται παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο, όλα τα μέλη του συμβουλίου και τους προπονητές. Είναι ένας Όμιλος ο οποίος συμβάλει σημαντικά και στην ανάπτυξη του θαλασσίου αθλητικού τουρισμού, αλλά και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Βεβαίως χρειάζεται περισσότερο ανάπτυξη και πρόσληψη του κατάλληλου προσωπικού, για τον κομμάτι της ιστιοπλοΐας, όμως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Γίνεται εξαιρετική δουλεία, κι εμείς από την πλευρά μας και από οποιαδήποτε θέση, θα βοηθήσουμε τα μέγιστα για την ανάπτυξη του ομίλου.

Παράλληλα, ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στις νέες Ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Σητείας με τον Πειραιά, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

«Από τις 20 Απριλίου, δρομολογείται στη γραμμή από Πειραιά προς Σητεία, το γρηγορότερο συμβατικό πλοίο της Ακτοπλοΐας, σε ετήσια βάση και πλέον η Σητεία θα είναι πολύ πιο προσβάσιμη στον Πειραιά. Συν το ότι από τέλη Ιουνίου, η δρομολόγηση του ταχύπλοου σκάφους που θα συνδέει την περιοχή μας με τα Δωδεκάνησα αλλά και τις Κυκλάδες. Μια ποιοτική σημαντική ακτοπλοϊκή αναβάθμιση της περιοχής η οποία εντάσσεται μέσα σε έναν γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου μας, που περιλαμβάνει και τις νέες παρεμβάσεις μας στο παλιό λιμάνι αλλά και στις πλωτές προβλήτες, την εκβάθυνση του λιμανιού αλλά και στον ύφαλο κυματοθραύστη. Επιτέλους η Σητεία μετά από χρόνια θα ανακτήσει την παραλιακή της ζώνη όπως την θυμόμαστε, μέχρι τον Πετρά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News