Ιεράπετρα: Πώς διαμορφώνεται το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων το Πάσχα

Κρήτη
Ιεράπετρα: Πώς διαμορφώνεται το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων το Πάσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλες προσδοκίες και ελπίδα για «ανάσταση» της αγοράς ανακοινώθηκε το εορταστικό ωράριο στην Ιεράπετρα

Το εορταστικό ωράριο του Πάσχα ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας, με αισιοδοξία και ελπίδα ότι, η Ανάσταση του Κυρίου θα σηματοδοτήσει και την αναθέρμανση της αγοράς που βγήκε «λαβωμένη» από την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και από την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων όπου κατέγραψε πτώση από 20-30%

«Σε αυτές τις γιορτές στηρίζουμε την τοπική αγορά, στηρίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους, και κάνουμε τις αγορές μας στα τοπικά καταστήματα της πόλης μας. Αγοράζουμε τα δώρα μας από τις τοπικές επιχειρήσεις της γειτονιάς μας που δίνουν δουλειά σε εκατοντάδες συμπολίτες μας. Όλοι μαζί μπορούμε να ζωντανέψουμε ξανά την πόλη μας», αναφέρει στο neakriti.gr, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης.

«Αν και το εορταστικό ωράριο θα ξεκινήσει από την Κυριακή 9 Απριλίου όλα τα εμπορικά καταστήματα της Ιεράπετρας που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ένδυσης και της υπόδησης, έχουν ήδη κάνει τις προμήθειες τους, έχουν φτιάξει τις Ανοιξιάτικες βιτρίνες τους και έχουν φροντίσει να υπάρχουν τα πάντα στη διάθεση των καταναλωτών, όποιο και αν είναι το βαλάντιο τους. Η αγορά μας έχει όλες τις κατηγορίες των εμπορευμάτων για όλες τις κατηγορίες των καταναλωτών. Το θετικό είναι ότι από την αρχή του Απρίλη θα ανοίξουν τα μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής μας αλλά και τα εποχικά τουριστικά καταστήματα και τα καταστήματα της εστίασης της παραλιακής ζώνης που λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια της τουριστικής σαιζόν, ενώ κάθε μέρα που περνάει ο καιρός βελτιώνεται η μέρα μεγαλώνει και ο κόσμος έχει αρχίσει να βγαίνει περισσότερο τα βράδια στα μαγαζιά.

»Στο Εμπορικό Κέντρο οι εργασίες ανάπλασης ολοκληρώνονται στο πλαίσιο του ανοικτού κέντρου εμπορίου «open mall» και μόλις το επιτρέψει ο καιρός θα ξεκινήσουν οι φυτεύσεις των δέντρων και των θάμνων στα νέα παρτέρια που έχουν δημιουργηθεί. Έχουν μάλιστα γίνει από τον ανάδοχο του έργου και οι παραγγελίες των νέων φωτιστικών που θα τοποθετηθούν μόλις παραληφθούν.

»Η Ιεράπετρα αναμένεται να δεχτεί πολλούς Έλληνες και ξένους επισκέπτες κατά την περίοδο του Πάσχα, καθώς στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης έρχονται καθημερινά δεκάδες κρατήσεις, ενώ υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και από επισκέπτες που τηλεφωνούν από κάθε γωνιά της Κρήτης, και κάνουν κρατήσεις για τριήμερες αποδράσεις σχεδιάζοντας να κάνουν στη ζεστή Ιεράπετρα τα πρώτα τους μπάνια», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης.

Αναλυτικότερα τα καταστήματα θα λειτουργήσουν ως εξής:

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 09/04/2023 11:00-15:00
  • Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 10/04/2023 0900:-21:00
  • Μ. ΤΡΙΤΗ 11/04/2023 0900:-21:00
  • Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 12/04/2023 0900:-21:00
  • Μ. ΠΕΜΠΤΗ 13/04/2023 0900:-21:00
  • Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/04/2023 11:00-18:00
  • Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 15/04/2023 09:00-18:00
  • ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ 16/04/2023 ΚΛΕΙΣΤΑ
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 17/04/2023 ΚΛΕΙΣΤΑ

Ο νονός και η νονά στο επίκεντρο

Για έναν τυπικό νονό είναι πάρα πολύ εύκολο να επιλέξει ένα κλασικό πασχαλινό δώρο για το βαφτιστήρι του, που μπορεί να είναι μια Πασχαλινή λαμπάδα, ένα σοκολατένιο αυγό, ίσως και ένα ζευγάρι παπούτσια αν θέλει να τηρήσει την παράδοση.

Ωστόσο τα παιδιά ανυπομονούν για το δώρο έκπληξη που θα λάβουν από το νονό ή τη νονά τους που δεν είναι άλλο από ένα καλοφτιαγμένο ανθεκτικό παιχνίδι.

Από σήμερα ο νονός και η νονά μπαίνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Υπουργείου Ανάπτυξης καθώς  ανακοινώθηκε το «καλάθι των νονών» που περιλαμβάνει 12 κατηγορίες παιχνιδιών, πασχαλινές λαμπάδες και σοκολατένια αυγά, δήλωσε σχετικά ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Το «καλάθι του Πάσχα» θα ακολουθήσει από την επόμενη εβδομάδα, καθώς θα ξεκινήσει στις 5 Απριλίου και θα ισχύσει έως το Μ. Σάββατο. Θα περιλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκια παντός είδους, πασχαλινά αυγά και λαγουδάκια.

Από την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 έως τις 15 Απριλίου 2023 θα είναι σε εφαρμογή το «καλάθι των νονών» προκειμένου να διευκολύνει τις αγορές των νονών για τα βαφτιστήρια τους ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Το «καλάθι του Πάσχα» θα πάρει τη θέση του «καλαθιού της Σαρακοστής», λίγες μέρες πριν από το Πάσχα και θα δημιουργηθεί για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News