Λασίθι

Άγιος Νικόλαος: Συνάντηση δημάρχου με τον νέο πρόεδρο του Συλλόγου Αλλοδαπών

Ο Σύλλογος Αλλοδαπών δραστηριοποιείται ήδη από το 2000 αναλαμβάνοντας δράσεις πολιτισμού, υποστήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αλλά και ενημέρωσης των μελών του

Τη μακρόχρονη συνεργασία με τη δημοτική Αρχή Αγίου Νικολάου, αλλά και την τοπική κοινωνία συνολικά υπογράμμισε ο δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, στη συνάντηση που είχε με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Συλλόγου Αλλοδαπών INCO κ. Peter Day.

Ο Σύλλογος Αλλοδαπών δραστηριοποιείται ήδη από το 2000 αναλαμβάνοντας δράσεις πολιτισμού, υποστήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αλλά και ενημέρωσης των μελών του.

Χαρακτηριστικά, σε συνεργασία με το υποπροξενείο Μεγάλης Βρετανίας που εδρεύει στο Ηράκλειο και τον Δήμο, τα μέλη του Συλλόγου διοργάνωσαν το προηγούμενο διάστημα εκδήλωση ενημέρωσης για τους Βρετανούς πολίτες που διαμένουν μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο, αναφορικά με την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexıt) και τις συνέπειες στην κοινότητα.

Επίσης πρόσφατα, μετά τη διενέργεια λαχειοφόρου αγοράς, προχώρησαν σε συνεννόηση με τον Δήμο στην αγορά ειδικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Ο δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, κατά τη συνάντηση (17/3) με τον απερχόμενο πρόεδρο του INCO κ. Peter Chatterton και την αντιπρόεδρο Barbara Kalinowska, αλλά και με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο κ. Peter Day,  επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της δημοτικής αρχής για τη συνέχιση της πολυετούς συνεργασίας, δήλωσε: «Οι Ευρωπαίοι πολίτες, με κύρια δύναμη τους Άγγλους και τους Βρετανούς που διαμένουν μόνιμα στον τόπο μας, είναι εξόχως σημαντική, δεδομένου ότι κατά το παρελθόν αποτέλεσε το “μέσο μεταφοράς” λογικής, πολιτικών και άποψης ζωής από την Ευρώπη στον Άγιο Νικόλαο, ιδιαίτερα τα χρόνια εκείνα που η επιρροή των τοπικών κοινωνιών από τους παρεπιδημούντες ήταν μικρή, αλλά λόγω του μεγάλου αριθμού των επισκεπτών καθοριστική για τη μετέπειτα εξέλιξη του τόπου».

Ο ίδιος, επισημαίνοντας την αγάπη που επιδεικνύουν στον τόπο, συνεχάρη το νεοεκλεγέν συμβούλιο και ευχήθηκε καλή και ευδόκιμη συνέχεια.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια