Νίκος Ανδρουλάκης: «Να ενταχθεί στα Νοσοκομεία τύπου Α το Νοσοκομείο Ιεράπετρας»

Λασίθι
Νίκος Ανδρουλάκης: «Να ενταχθεί στα Νοσοκομεία τύπου Α το Νοσοκομείο Ιεράπετρας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νοσοκομείο της Ιεράπτερας επισκέφτηκε ο πρόεδος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής (17/3) το Νοσοκομείο Ιεράπετρας , στο πλαίσιο της σύντομης περιοδείας του στο Νομό Λασιθίου, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή της πιο αδικημένης μονάδας υγείας της Κρήτης, καθώς και με το Σύλλογο εργαζομένων και τον Σύλλογο φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, οι οποίοι του έθεσαν τα χρονίζοντα προβλήματα που αφορούν στην απαξίωση και στην υποστελέχωση του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος της Νότιας Κρήτης.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ μετά το τέλος της συνάντησης ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι , «μετά και την περιπέτεια της πανδημίας υπάρχει τεράστια αύξηση των δαπανών της ιδιωτικής υγείας για τον Ελληνικό λαό. Κάτω από αυτές τις περιστάσεις και την αύξηση των ανισοτήτων για εμάς είναι προτεραιότητα η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με αξιοποίηση του 10% των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να κάνουμε ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας Υγείας, και να δώσουμε κίνητρα σε ειδικότητες όπου υπάρχει έλλειψη και οικονομικά κίνητρα σε όλους τους υγειονομικούς. Εδώ σήμερα κάναμε μια μεγάλη συζήτηση με τους εκπροσώπους του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Θεωρούμε ότι είναι πρώτη προτεραιότητα, η δομή αυτή να ενταχθεί στα Νοσοκομεία Τύπου Α. Ώστε η μεγάλη ανάγκη για προσωπικό να καλυφθεί μέσα από τα κίνητρα και όχι με συμβασιούχους και επικουρικούς αλλά με μόνιμο προσωπικό. Είναι μια άμεση ανάγκη για να στηριχτεί το Νοσοκομείο και να παράσχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες της Ιεράπετρας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη σύσκεψη πήρε μέρος και ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου , που έχει ασχοληθεί στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, πολλές φορές με τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

«Το πρώτο ζήτημα που αφορά τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας γενικότερα και το ρόλο του, είναι η σταδιακή απαξίωση η οποία επέρχεται λόγω της υποστελέχωσης και της αδυναμίας να εξυπηρετηθούν περιστατικά. Και αυτό είναι αρνητικό ακόμα και όταν προκηρύσσονται θέσεις, αυτές οι ελάχιστες που προκηρύσσονται, γιατί προφανώς οι γιατροί βλέπουν αυτήν την γενικότερη απαξίωση. Χρειάζεται άμεσα να αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο με συγκεκριμένες κινήσεις. Πρώτα από όλα να ενταχθεί στη ζώνη Α. Ούτως ώστε να έχει και διαφορετικές διαδικασίες και κίνητρα για τους γιατρούς που θα στελεχώσουν το Νοσοκομείο αλλά και για το υπόλοιπο προσωπικό. Δεύτερο να επανέλθει η διοικητική αυτονομία και τρίτο να γίνει αντιληπτό από εκείνους που δε γνωρίζουν ότι η ιδιομορφία του Νομού Λασιθίου με τα τρία Νοσοκομεία , αφορά την ιδιομορφία του Νομού με την κατανομή του πληθυσμού που έχει στα τρια μεγάλα αστικά κέντρα.

Έτσι πρέπει να ενταχθεί στο νέο υγειονομικό χάρτη με μίνιμουμ κλινικές που θα λειτουργούν και μίνιμουμ προσωπικό σε κάθε Νοσοκομείο . Κάτω από ένα πλαφόν προσωπικού δεν μπορεί να λειτουργεί μια κλινική Κάτω από ένα κρίσιμο αριθμό κλινικών δε μπορεί να λειτουργεί ένα Νοσοκομείο. Άρα όλα αυτά είναι ζητήματα πολιτικής βούλησης , δεν είναι θέματα φυσικών φαινομένων και εμείς τα έχουμε θέσει κοινοβουλευτικά με ερωτήσεις , παρεμβάσεις και συζήτηση στη Βουλή επί της ουσίας. Βεβαίως και αυτές είναι οι θέσεις μας για την επόμενη μέρα , γιατί πιστεύουμε ότι ανάπτυξη δεν υπάρχει, αν δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη και ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα διασφαλίζει την Υγεία και την Παιδεία στους αδύναμους», μας είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος μετά τη συζήτησε που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, μας είπε ότι , «δεν υπήρξε κάποια δέσμευση στη συζήτηση για άμεση επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βλέπει όλα τα προβλήματα γενικά σε όλη την Ελλάδα…

Βεβαίως βλέπει και τη μεθόδευση για την υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και σε αυτό συμφωνούμε. Ευτυχώς μας δόθηκε η ευκαιρία , να παραδώσουμε το φάκελο που έχουμε ετοιμάσει στον κ Βασίλη Κεγκέρογλου που είναι καλά ενημερωμένος. Μέσα σε αυτόν τον φάκελο υπάρχει όλη η επιχειρηματολογία και του Συλλόγου φίλων και του Συλλόγου εργαζομένων. Μας υποσχέθηκαν από το ΠΑΣΟΚ ότι θα τα μελετήσουν πολύ καλά και μας έδωσαν δίκιο για τους αγώνες μας. Πιστεύω ότι σήμερα βάλαμε άλλο ένα λιθαράκι στην επίτευξη των στόχων μας», κατέληξε ο κ Μαμαντόπουός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News