Άγιος Νικόλαος: Αυτοψία αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου με κλιμάκιο τεχνικών στο κτίριο του Ειρηνοδικείου

Λασίθι
Άγιος Νικόλαος: Αυτοψία αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου με κλιμάκιο τεχνικών στο κτίριο του Ειρηνοδικείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το κτίριο του Ειρηνοδικείου κρίθηκε κατάλληλο από τους αρμόδιους του Πανεπιστημίου, ενώ άμεσα θα αποσταλούν στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα τα ψηφιακά αρχεία των κατόψεών του για να υπάρξουν πιθανές αλλαγές ή τροποποιήσεις εσωτερικά καθώς και προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του χώρου

Αυτοψία στο κτίριο του Ειρηνοδικείου Αγίου Νικολάου πραγματοποίησε την Τετάρτη (15/3) ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Δημήτρης Μυλωνάκης, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό και κλιμάκιο Τεχνικών του Ιδρύματος, προκειμένου να ελεγχθούν οι χώροι του συγκεκριμένου κτιρίου που μετά την παραχώρησή του από το Δήμο θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη δομών (Κέντρο Μεσογειακής Ιστορίας και Πολιτισμού, Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης, Θερινών Σχολείων) του Ιδρύματος.

Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, το κτίριο του Ειρηνοδικείου κατά κοινή ομολογία κρίθηκε κατάλληλο από τους αρμόδιους του Πανεπιστημίου, ενώ σύμφωνα με δέσμευση που ανέλαβε ο ίδιος, άμεσα θα αποσταλούν στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα τα ψηφιακά αρχεία των κατόψεων του κτιρίου για να υπάρξουν πιθανές αλλαγές, τροποποιήσεις εσωτερικά (ηλεκτρομηχανολογικά – δίκτυα υψηλής ποιότητας) καθώς και προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του χώρου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, δεδομένου ότι έχει διασφαλιστεί μέσω της ΔΕΠΑΝ η σύνταξη της σχετικής μελέτης, μέχρι το τέλος Απριλίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα υπάρξει προϋπολογισμός των εργασιών που θα απαιτηθούν για την διαμόρφωση του χώρου, ώστε ν΄ ανταποκρίνεται επαρκώς στις εκπαιδευτικές ανάγκες, και να διασφαλιστεί η προβλεπόμενη πίστωση.

Ο δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την εξέλιξη αυτή, ενώ αναφερόμενος και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Φινοκαλιά τόνισε ότι με την ανάπτυξη των δομών αυτών ο Άγιος Νικόλαος κάνει στο εξής ένα σημαντικό βήμα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Έργων και Μελετών κ. Γιάννης Μαρίνος, καθώς και οι εκπρόσωποι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου κ.κ. Κακουδάκης Παναγιώτης-Κυριακάκης, Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης, Γεώργιος και Μανόλης Ζουράρης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News