Μενδώνη: Τι υποσχέθηκε η υπουργός για τις «ασφυκτικές» αρχαιολογικές ζώνες στο Καλό Χωριό

Κρήτη
Μενδώνη: Τι υποσχέθηκε η υπουργός για τις «ασφυκτικές» αρχαιολογικές ζώνες στο Καλό Χωριό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού για τις αρχαιολογικές ζώνες και τους όρους δόμησης του Καλού Χωριού είχε σήμερα στην Αθήνα ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Στο «μικροσκόπιο» ειδικής έρευνας από αρχαιολόγους αναμένεται να μπουν άμεσα τα αιτήματα των τοπικών φορέων ως προς τις  αρχαιολογικές ζώνες στο Καλό Χωριό και την ανάγκη εξεύρεσης μιας λύσης προκειμένου να  χαλαρώσουν οι σημερινοί μεγάλοι περιορισμοί στους όρους δόμησης και η περιοχή να αποκτήσει μεγαλύτερη προοπτική ανάπτυξης προς το παραλιακό μέτωπο.

Αυτή ήταν η δέσμευση που δόθηκε διά ζώσης σήμερα  το μεσημέρι από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προς τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό και αντιπροσωπεία της τοπικής κοινότητας του Καλού Χωριού, παρουσία και του Λασιθιώτη Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη που ήταν και εκείνος που κανόνισε ουσιαστικά το χθεσινό ραντεβού στο ΥΠΠΟ.

Αναλυτικότερα, επίσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού, πραγματοποίησε σήμερα ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του Τ.Σ Καλού Χωριού και τον πρόεδρο κ. Γ. Βάρδα.

Σε συνάντηση που είχε με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, τον Γ.Γ του υπουργείου κ. Γ. Διδασκάλου, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, αναφορικά με τις αρχαιολογικές ζώνες και τους όρους δόμησης που ισχύουν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του δημάρχου, κατά την συνάντηση συμφωνήθηκε να αποσταλεί έγγραφο με οδηγίες προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, προκειμένου να διενεργηθεί σχετική έρευνα στην περιοχή από αρχαιολόγους - εργασία η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στο πλαίσιο της ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών των νήσων.

Στην προσπάθεια αυτή, θα συνδράμει, εφόσον απαιτηθεί και ο Δήμος Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση του δήμου με το ποσό (35.000 ευρώ) που είχε συμφωνηθεί με την Υπουργό Πολιτισμού, στην συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο (4/8/22) για τον καθαρισμό και την συντήρηση του φωτισμού στην Σπιναλόγκα που έως σήμερα χρηματοδοτείτο από τον δήμο και τους επιχειρηματίες της περιοχής

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News