Άγιος Νικόλαος: Ξανά στο "σκαμνί" ο 57χρονος πρώην γενικός διευθυντής για την υπεξαίρεση των 250.000 € από τη μαρίνα

Κρήτη
Άγιος Νικόλαος: Ξανά στο "σκαμνί" ο 57χρονος πρώην γενικός διευθυντής για την υπεξαίρεση των 250.000 € από τη μαρίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό, ο πρώην γενικός διευθυντής της ΔΕΠΑΜΑΝ είχε οδηγηθεί στη φυλακή, αφού δεν είχε χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του - Ωστόσο, λίγους μήνες μετά αποφυλακίστηκε υπό όρους

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να “αναβιώσει” σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου, υπόθεση της υπεξαίρεσης ποσού περίπου 250.000 ευρώ από τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Μαρίνας Αγίου Νικολάου, πριν από περισσότερα από 15 χρόνια. Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσει ο 57χρονος πρώην γενικός διευθυντής της επιχείρησης, ο οποίος είχε εμπλακεί στην υπόθεση.

Ο 57χρονος είχε κριθεί ένοχος πριν από περίπου τρία χρόνια από το Πενταμελές Εφετείο, το οποίο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών. Εντούτοις, το διάστημα που ακολούθησε, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Ως εκ τούτου, η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο.

Η υπόθεση είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 57χρονο για υπεξαίρεση και απιστία. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλει στον 57χρονο ποινή κάθειρξης 10 ετών για την κάθε μια πράξη. Τελικά, του είχε επιβληθεί κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Μετά την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό, ο πρώην γενικός διευθυντής της ΔΕΠΑΜΑΝ είχε οδηγηθεί στη φυλακή, αφού δεν είχε χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. Ωστόσο, λίγους μήνες μετά αποφυλακίστηκε υπό όρους.

Μετά και την ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ωστόσο, ο 57χρονος είχε επιστρέψει στη φυλακή. Εντούτοις, το επόμενο διάστημα μετά την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου από τον Άρειο Πάγο, ο πρώην γενικός διευθυντής βγήκε ξανά από τη φυλακή.

Πενταμελές Εφετείο

Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, τον Ιανουάριο του 2020, ο 57χρονος είχε υποστηρίξει ότι είναι αθώος, ότι κατηγορήθηκε άδικα, καθώς κι ότι εξαιτίας της εν λόγω υπόθεσης έχασε τη δουλειά του, με αποτέλεσμα να καταστραφεί οικονομικά. Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρξε “μαύρη τρύπα” στα ταμεία της ΔΕΠΑΜΑΝ.

Τελικά, ο 57χρονος κρίθηκε σε δεύτερο βαθμό ένοχος μόνο για την πράξη της υπεξαίρεσης και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου για πενταετή κάθειρξη στον 57χρονο ελήφθη κατά πλειοψηφία (3-2): Οι δύο από τους δικαστές είχαν την άποψη ότι πρέπει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News