default-image

Καθαρά Δευτέρα: Οι top εκδηλώσεις του τριημέρου στη φιλόξενη Ιεράπετρα

Κρήτη
Καθαρά Δευτέρα: Οι top εκδηλώσεις του τριημέρου στη φιλόξενη Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριήμερο αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας στη φιλόξενη Ιεράπετρα

Εκατοντάδες είναι κι εφέτος οι επισκέπτες που επιλέγουν την όμορφη, υποτροπική και φιλόξενη Ιεράπετρα, για να περάσουν το εορταστικό τριήμερο της Μεγάλης Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, σε έναν ευλογημένο τόπο που συνδυάζει ιδανικά το βουνό και  τη θάλασσα, ειδικά αυτές τις μέρες που αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας από 20-23 βαθμούς Κελσίου και έχουν ήδη ξεκινήσει οι τολμηροί τις πρώτες ανοιξιάτικες βουτιές στις παραλίες της πόλης από τον Άγιο Αντρέα μέχρι το Φρούριο Καλές.

«Επειδή δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα μικρά και τα μεγάλα ξενοδοχεία η τα συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων εκτός πόλης, που πάντα λειτουργούν μόνο μέσα στην τουριστική σαιζόν, όσοι θέλουν να κλείσουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο ακόμα και την τελευταία στιγμή, θα πρέπει να αναζητήσουν κάποιο ελεύθερο μόνο στα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας που βρίσκονται όλα μέσα στην πόλη της Ιεράπετρας και από ότι έχω πληροφορηθεί έχουν δεχτεί πολλές κρατήσεις τις τελευταίες μέρες.

Από την πλευρά τη δική μας, ως ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. έχουμε ως συνδιοργανωτές του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού, συζητήσει και μελετήσει με το Δ.Σ. του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας και με όλους τους εκπροσώπους της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, κάθε λεπτομέρεια που αφορά στην ομαλή διεξαγωγή της καρναβαλικής παρέλασης, έχοντας προνοήσει να παρθούν όλα τα μέτρα, που θα μας εξασφαλίζουν την ασφάλεια των πληρωμάτων των ομάδων που θα πάρουν μέρος στην καρναβαλική  παρέλαση  καθώς και των θεατών που θα κατακλύσουν το κέντρο της πόλης, για να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες  σε αυτό το μεγάλο αποκριάτικο πάρτι», είπε στο neakriti.gr, η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, Μαρία Σακαδάκη.

«Ελάτε να ξεφαντώσουμε»

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης κάλεσε από την πλευρά του  όλο τον κόσμο στην οδό Δημοκρατίας στις 3.00 μ.μ. της Κυριακής. «Ελάτε όλοι μαζί να ξεφαντώσουμε στη μεγάλη Γιορτή του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού!»

Ο κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης έκανε μια τελευταία συνάντηση με την πρόεδρο κ. Μυρτώ Μαρκοπούλου και τα μέλη του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας, την Αντιδήμαρχο κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, την πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ. ΠΟΛΙΤΙ.Α, Μαρία Σακαδάκη, τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας Ιεράπετρας κ. Ιωάννη Γαϊτανάκη και τον υπεύθυνο του τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας υπαστυνόμο, Νικόλαο Τζουμάκα, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για τις τελευταίες προετοιμασίες λίγο πριν τη μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου και να απευθύνουν όλοι μαζί κάλεσμα στους πολίτες για συμμετοχή στην  Καρναβαλική παρέλαση της  Κυριακής.

«Το Καρναβάλι στην Ιεράπετρα είναι και πάλι γεγονός! Ένας θεσμός-γιορτή που χαρακτηρίζεται από τη μαζική συμμετοχή ντόπιων και  ξένων επισκεπτών, το κέφι, τη ζωντάνια, την ευρηματικότητα, την έμπνευση, τη σατιρική διάθεση.

Φέτος, με διάθεση ανανεωμένη και ακόμα μεγαλύτερο κέφι, διοργανώσαμε συλλογικά ένα πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα Αποκριάτικων εκδηλώσεων με αποκορύφωμα τη Καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής με τη μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη φορά!

Σας καλώ όλους, μικρούς και μεγάλους να δοκιμάσετε το «Ελιξίριο» του κεφιού, της ζωντάνιας, της διασκέδασης και να γίνετε μέρος αυτής της μεγάλης Γιορτής για τον Δήμο μας.

Ελάτε να ξεφαντώσουμε όλοι μαζί στο Γεραπετρίτικο καρναβάλι!

Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι συμμετέχουν στη διοργάνωση του Καρναβαλιού και εύχομαι Καλή Αποκριά και Καλή Σαρακοστή σε όλες και όλους!».

Ο κλάδος του καφέ και της εστίασης είναι έτοιμος

Όλες οι  εν λειτουργία επιχειρήσεις του καφέ και της εστίασης στην πόλη και στα χωριά της Ιεράπετρας, είναι πανέτοιμες να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο όλους  τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες, που θα θελήσουν να περάσουν το γιορτινό τους τριήμερο στην Νύμφη του Νότιου Κρητικού πελάγους και στα χωριά της  που κι εκείνα έχουν βάλει τα αποκριάτικα  τους, όπως για παράδειγμα η γραφική Ανατολή όπου ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει κι εφέτος την Καθαρά Δευτέρα τη γιορτή της φασολάδας.

«Περιμένουμε το τριήμερο της μεγάλης Αποκριάς να βουλιάξει από κόσμο η Ιεράπετρα. Όλοι οι συνάδελφοι του καφέ και της εστίασης είμαστε  πανέτοιμοι να εξυπηρετήσουμε τους επισκέπτες  μας με το υψηλό αίσθημα της φιλοξενίας που μας διακρίνει.

Σε πολλά μαγαζιά θα υπάρχει μουσική από το πρωί της Κυριακής της Μεγάλης Αποκριάς και τα αποκριάτικα πάρτι θα συνεχιστούν και μετά την καρναβαλική παρέλαση ενώ θα υπάρχουν και μαγαζιά με dj και μουσική live.

Τα ανοικτά μαγαζιά στο χώρο της εστίασης αυτό το τριήμερο θα είναι περισσότερα ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν με άνεση όλο τον κόσμο που θα ψάξει για καλό φαγητό», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ και Εστίασης Ιεράπετρας κ. Μανόλης Μιχελαράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News