Σίγουρη η επιτυχία για την 5η AgroExpo - Θα “βουλιάξει” από κόσμο η Ιεράπετρα

Λασίθι
Σίγουρη η επιτυχία για την 5η AgroExpo - Θα “βουλιάξει” από κόσμο η Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξημένη ζήτηση των περιπτέρων 100 μέρες πριν την έναρξη της έκθεσης στον υπαίθριο χώρο της πρώην ΑΓΡΕΞ στην Ιεράπετρα

Η 5η στη σειρά Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας της Ιεράπετρας AgroExpo 2023 θα διεξαχθεί το τριήμερο 26-28 Μαΐου 2023 και ήδη 100 ημέρες πριν σηκώσει την αυλαία της παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση στα περίπτερά της, όπου θα εκτεθούν αγροτικά εφόδια, λιπάσματα, πολλαπλασιαστικό υλικό, μηχανήματα και σύγχρονος θερμοκηπιακός εξοπλισμός, τυποποιημένα και μη αγροτικά προϊόντα, καθώς και υπηρεσίες από επιχειρήσεις όλης της Ελλάδας και του εξωτερικού.

«Οι προετοιμασίες για την 5η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας, AgroExpo 2023, η οποία θα διεξαχθεί το διάστημα 26-28 Μαΐου στον υπαίθριο χώρο της πρώην ΑΓΡΕΞ στην πόλη της Ιεράπετρας, έχουν ξεκινήσει από πολύ νωρίς και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Από τη μέχρι στιγμής ζήτηση των περιπτέρων από τους παλιούς και νεότερους εκθέτες μας, εκτιμώ ότι και αυτή τη φορά θα πάμε πάρα πολύ καλά. Είμαι πολύ αισιόδοξος και σίγουρος ότι και η 5η AgroExpo της Ιεράπετρας θα στεφθεί από μεγάλη επιτυχία όπως έγινε και με τις 4 προηγούμενες αγροτικές εκθέσεις. Μετά την επιτυχία των περασμένων ετών, η φετινή AgroExpo 2023 σημειώνει ήδη αυξημένη ζήτηση από πλευράς εκθετών από εταιρείες πανελλήνιας εμβέλειας, καταδεικνύοντας το ενδιαφέρον μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών για την πιο αγροτική περιοχή της Ελλάδας», μας είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου και της Αναπτυξιακής Κρήτης κ. Θωμάς Χαριτάκης.

«Διατηρούμε μια άριστη συνεργασία με όλους τους συνδιοργανωτές της Αγροτικής Έκθεσης της Ιεράπετρας και ελπίζουμε ότι η επόμενη 5η AgroExpo της Ιεράπετρας θα γίνει σε στεγασμένο χώρο αφού ο Δήμος Ιεράπετρας έχει σχεδιάσει να μετατρέψει το τεράστιο κτήριο της ΑΓΡΕΞ σε εσωτερικό εκθεσιακό χώρο.

Όπως έχει συμβεί και στις προηγούμενες τέσσερις αγροτικές εκθέσεις, έτσι θα γίνει και εφέτος για 5-6 μέρες, με την Ιεράπετρα να βουλιάζει από κόσμο, τα ξενοδοχεία να γεμίζουν από εκθέτες και από επισκέπτες, που το συνδυάζουν συνήθως και με σύντομες διακοπές, ενώ θα αναζωογονηθεί με μεγάλη κίνηση επίσης το εμπορικό κέντρο καθώς και τα καταστήματα καφέ και εστίασης», πρόσθεσε ο κ. Θωμάς Χαριτάκης.

Η AgroExpo είναι μια έκθεση που έχει γίνει πλέον θεσμός και διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια στην Ιεράπετρα των πιστοποιημένων κηπευτικών, συμβάλλοντας σημαντικά στα γεωργικά και αγροτικά δρώμενα της χώρας. Τείνει να καθιερωθεί ως η πιο εξειδικευμένη έκθεση του κλάδου των κηπευτικών υπό κάλυψη , καθώς οι περισσότεροι Έλληνες και ξένοι εκθέτες έχουν ως βασικό τους αντικείμενο ότι έχει σχέση με το θερμοκήπιο και τις σύγχρονες καλλιέργειες που γίνονται μέσα σε αυτό στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Πολλές μεγάλες εταιρείες του θερμοκηπιακού κλάδου, επιλέγουν την Αγροτική Έκθεση της Ιεράπετρας για να παρουσιάσουν, για πρώτη φορά τις πιο καινοτόμες ιδέες σε προϊόντα, εφόδια, μηχανήματα και υπηρεσίες, που μπορούν να κάνουν πιο εύκολη , πιο παραγωγική και πιο κερδοφόρα την καλλιέργεια που επιλέγει ο παραγωγός.

Οι βασικοί τομείς της έκθεσης περιλαμβάνουν παραγωγικούς κλάδους που σχετίζονται άμεσα και έμμεσα με την αγροτική παραγωγή και τα γεωργικά προϊόντα, ενώ τα αντίστοιχα προς έκθεση προϊόντα περιλαμβάνουν γεωργικά εφόδια, λιπάσματα και πολλαπλασιαστικό υλικό, μηχανήματα και θερμοκηπιακό εξοπλισμό, έξυπνη και σύγχρονη γεωργία τυποποιημένα και μη αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες από επιχειρήσεις όλης της Ελλάδας και του εξωτερικού. Συγχρόνως, μέσω των παράλληλων εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν φέτος, έπειτα από δύο χρόνια περιορισμών, οργανώνονται στοχευμένες παρουσιάσεις προϊόντων και υπηρεσιών, ομιλίες και συζητήσεις ειδικού θεματικού περιεχομένου, ενώ ενισχύονται και εμπλουτίζονται ποιοτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες της αγροτικής έκθεσης.

Η διοργάνωση της έκθεσης συντονίζεται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητήριου Λασιθίου σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ιεράπετρας, στην έδρα του οποίου φιλοξενείται. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποστηρίζεται από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, τον Επαγγελματοβιοτεχνικό Σύλλογο, τον Εμπορικό Σύλλογο, το Σωματείο επιχειρήσεων καφέ και εστίασης Ιεράπετρας, την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ανατολικής Κρήτης καθώς και το B.I.C. Κρήτης, δηλαδή το Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης.

Αιτήσεις συμμετοχής καθώς και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την 5η AgroExpo 2023, μπορούμε να βρούμε στο web portal της AgroExpo2023: hhps://agroexpoierapetra. gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News