Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έφερε χιόνια στην Ιεράπετρα - Κλειστός ο δρόμος προς Σελάκανο (vid, pics)

Λασίθι
Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έφερε χιόνια στην Ιεράπετρα - Κλειστός ο δρόμος προς Σελάκανο (vid, pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλειστός ο δρόμος προς Σελάκανο Ιεράπετρας λόγω κατάπτωσης βράχων στη Σχίστρα - Ανοικτός εναλλακτικά ο αγροτικός δρόμος από Πλάτανο προς Σελάκανο

Από το πρωί της Τρίτης ένα γκρεϊντερ του Δήμου Ιεράπετρας, με χειριστή τον κ. Νεκτάριο Καλύβα, επιχειρούσε να καθαρίσει από το χιόνι ύψους πάνω από 80 πόντους, τον αγροτικό δρόμο Μάλλες - Πλάτανος - Μαθοκοτσανά - Σελάκανο, ώστε να υπάρχει εναλλακτική οδική σύνδεση με τον οικισμό του Σελάκανου, όπου κατά τη διάρκεια του χειμώνα μένουν γύρω στους 15 κάτοικοι, ενώ είναι και μερικοί ντόπιοι κτηνοτρόφοι που έχουν τα μαντριά και τα κοπάδια τους και θα πρέπει να μπορούν να πηγαίνουν να τα φροντίζουν.

«Επιλέξαμε για λόγους ασφάλειας των χειριστών μας, να μην επιχειρήσουμε να ανοίξουμε τον δρόμο Χριστός - Σελάκανο, που είχε κλείσει λόγω έντονων χιονοπτώσεων και κατάπτωσης πολλών βράχων στο πιο επικίνδυνο σημείο του στη θέση Σχίστρα, καθώς θα μπορούσε την ώρα του εκχιονισμού να πέσει πάνω στο μηχάνημα του Δήμου κάποιος μεγαλύτερος βράχος και να απειληθεί η ζωή του χειριστή, καθώς στην άλλη πλευρά του δρόμου υπάρχουν μεγάλοι γκρεμοί που δε συγχωρούν κανένα λάθος», είπε στο neakriti.gr, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ιεράπετρας κ. Νεκτάριος Παπαδάκης.

«Είχαμε ενημερωθεί από μέλη της Λέσχης Φίλων Τετρακίνησης Ιεράπετρας, ότι είχαν πέσει βράχια στο δρόμο, κοντά στη Σχίστρα, και ήταν αδύνατη η διέλευση του. Ο αγροτικός δρόμος που ανεβαίνει από τις Μάλλες, προς τον Πλάτανο, τα Μαθοκοτσανά και φτάνει στον οικισμό του Σελάκανου, καθαρίστηκε από το Γκρέιντερ του Δήμου μας, αλλά η χιονόπτωση συνεχιζόταν μέχρι και αργά το απόγευμα της Τρίτης. Όσοι για κάποιο σοβαρό λόγο θελήσουν να ανέβουν προς το Σελάκανο, μπορούν να πάνε μόνο από τον Πλάτανο, ενώ θα πρέπει να έχουν τετρακίνηση και αλυσίδες στα λάστιχα τους, διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να φτάσουν, επειδή έχει πάρα πολύ χιόνι που τη νύχτα παγώνει και είναι πάρα πολύ επικίνδυνο», κατέληξε.

Την επιχείρηση εκχιονισμού του δρόμου από Μάλλες προς Σελάκανο παρακολούθησαν από κοντά η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαλλών κ. Μαρία Βολυράκη και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χριστού κ. Αιμίλιος Πετσαγγουράκης.

Οι διαμένοντες μόνιμοι κάτοικοι και κτηνοτρόφοι του Σελάκανου είναι προετοιμασμένοι και συνηθισμένοι στο χιονιά, έχουν αρκετές προμήθειες και δεν έχουν προς το παρόν κάνει κάποια άλλη σκέψη για να εγκαταλείψουν τον παραθεριστικό οικισμό που αγαπούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News