Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας: «Δεν μπορούν να μας αγνοούν, το μήνυμα το έστειλε ο λαός»

Λασίθι
Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας: «Δεν μπορούν να μας αγνοούν, το μήνυμα το έστειλε ο λαός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοικτή επιστολή του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας μετά το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο της 2ας Φεβρουαρίου

«Εμείς, ως λαός της Νοτιοανατολικής Κρήτης διατηρούμε την εγρήγορση μας, είμαστε έτοιμοι για αγώνες και σας παρακολουθούμε. Σύσσωμοι με μια φωνή. Χωρίς κομματικές ή άλλες ιδεολογικές διαφορές», αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, σε ανοικτή επιστολή τους μετά το Παλλαϊοκό Συλλαλητήριο της 2ας Φεβρουαρίου

«Με το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο της 2 Φεβρουαρίου 2023, ο λαός της Νοτιοανατολικής Κρήτης διεκδίκησε δυναμικά το δικαίωμα του στην υγεία, και το συνταγματικό δικαίωμα του στην ισότιμη ανάπτυξη και ισοπολιτεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

«Πάνω από 10.000 άτομα κατέκλυσαν το κέντρο της Ιεράπετρας και αγκάλιασαν το Νοσοκομείο. Τώρα δεν μπορούν να μας αγνοούν. Όσο και αν προσπάθησαν να αποκρύψουν το συλλαλητήριο μας στα μεγάλα ΜΜΕ ή να υποβαθμίσουν την αποφασιστικότητα του λαού μας, η φωνή ήταν τόσο δυνατή που ακούστηκε παντού.  Κατάλαβαν ότι δεν δεχόμαστε τους σχεδιασμούς τους. Ούτε μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν ήξεραν. Το μήνυμα το έστειλε σύσσωμος ο λαός μας. Και το μήνυμα είναι ότι δεν θα ανεχθεί την υποβάθμιση του Νοσοκομείου του», συμπληρώνουν.

Το πλήρες κείμενο της ανοικτής επιστολής:

«Με το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο της 2 Φεβρουαρίου 2023, ο λαός της Νοτιοανατολικής Κρήτης διεκδίκησε δυναμικά το δικαίωμα του στην υγεία, και το συνταγματικό δικαίωμα του στην ισότιμη ανάπτυξη και ισοπολιτεία.   

Πάνω από 10.000 άτομα κατέκλυσαν το κέντρο της Ιεράπετρας και αγκάλιασαν το Νοσοκομείο. Τώρα δεν μπορούν να μας αγνοούν. Όσο και αν προσπάθησαν να αποκρύψουν το συλλαλητήριο μας στα μεγάλα ΜΜΕ ή να υποβαθμίσουν την αποφασιστικότητα του λαού μας, η φωνή ήταν τόσο δυνατή που ακούστηκε παντού.  Κατάλαβαν ότι δεν δεχόμαστε τους σχεδιασμούς τους. Ούτε μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν ήξεραν. Το μήνυμα το έστειλε σύσσωμος ο λαός μας. Και το μήνυμα είναι ότι δεν θα ανεχθεί την υποβάθμιση του Νοσοκομείου του.

Δεν δέχεται τις νέες δήθεν αποστολές που θέλουν να του αναθέσουν, που στην ουσία αποτελούν συνέχεια των συγκεκαλυμμένων προσπαθειών τους να το υποβαθμίσουν. Ούτε αποδέχεται το Νοσοκομείο του να είναι δορυφορική υπομονάδα άλλου Νοσοκομείου. Βροντοφώναξε το αίτημα του για ένα πλήρως στελεχωμένο αυτοδιοίκητο Γενικό Νοσοκομείο. Ας σταματήσουν λοιπόν τους σχεδιασμούς τους για συγχωνεύσεις και αλλαγής της αποστολής.    

Απαιτούμε την σωστή λειτουργία κλινικών και εργαστηρίων όλες τις μέρες του μήνα. Τις μαζικές διακομιδές των ασθενών με ασθενοφόρα και ίδια μέσα πρέπει να τις σταματήσουν τώρα.               

Είναι υποχρέωση της πολιτείας να ανατάξει τη ζημιά που η ίδια έχει προκαλέσει στο νοσοκομείο μας, αντιμετωπίζοντας την , όπως η Πολιτική προστασία αντιμετωπίζει τις έκτακτες καταστάσεις, γιατί τέτοιας έκτασης είναι!   

Ο λαός απαιτεί ΤΩΡΑ και για αρχή δώδεκα γιατρούς σε μόνιμες οργανικές και ελκυστικές θέσεις για να αρχίσει το Νοσοκομείο να λειτουργεί.

Την εγκληματική σε βάρος της Ιεράπετρας ενιαία διοίκηση των Νοσοκομείων την κατάργησε με μια φωνή η λαοθάλασσα της 2ας Φεβρουαρίου.

Τώρα το Νοσοκομείο, με λαϊκό αίτημα, διαθέτει διοικητή και όχι αναπληρωτή διοικητή, ο οποίος έχει υποχρέωση να διεκδικεί την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας, απευθυνόμενος απ’ ευθείας στην 7η ΥΠΕ και το Υπουργείο.                                                                   

Ο λαός της Ιεράπετρας γνωρίζει ότι η ευθύνη βαραίνει όχι μόνον αυτούς που προκαλούν την υποβάθμιση του Νοσοκομείου, αλλά και αυτούς που την ανέχονται. Και με την καθολική, μαζική και μαχητική συμμετοχή του στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο της 2ας Φεβρουαρίου, απέδειξε ότι δεν την ανέχεται.                                                                             

Η ευθύνη λοιπόν μόνο δική σας κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης και της Υ.Π.Ε. Κρήτης.  Επιλύστε τώρα το πρόβλημα που προκαλέσατε.

Εμείς, ως λαός της Νοτιοανατολικής Κρήτης διατηρούμε την εγρήγορση μας, είμαστε έτοιμοι για αγώνες και σας παρακολουθούμε. Σύσσωμοι με μια φωνή. Χωρίς κομματικές ή άλλες ιδεολογικές διαφορές.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News