Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Στην «κατάψυξη» τα χωριά του Οροπεδίου (vid)

Λασίθι
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Στην «κατάψυξη» τα χωριά του Οροπεδίου (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» στο Οροπέδιο Λασιθίου το οποίο έχει ντυθεί στα λευκά και με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι
  • Στους 20 πόντους το χιόνι στο Τζερμιάδο
  • Έκκληση του δημάρχου για αυξημένη προσοχή στις μετακινήσεις
  • Κλειστά τα σχολεία σήμερα και αύριο
  • Σε επιφυλακή και τα πληρώματα των ασθενοφόρων

Μάχη για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι τόσο στο Οροπέδιο όσο και στις οδικές αρτηρίες πρόσβασης από και προς τον ορεινό Δήμο, δίνουν εκχιονιστικά μηχανήματα στο Οροπέδιο Λασιθίου το οποίο βρίσκεται σε κλοιό χιονιά, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται ως ελεγχόμενη από τον Γιάννη Στεφανάκη.

Το τοπίο στο Οροπέδιο… ειδυλλιακό μετά και τις έντονες χιονοπτώσεις των τελευταίων ωρών, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση. Χωριά ντύθηκαν στα λευκά, με τα μικρά παιδιά να απόλαυσαν το λευκό σκηνικό και στο Τζερμιάδο, όπου το χιόνι άγγιξε τους 20 πόντους.

Με το Οροπέδιο να μπαίνει για τα καλά στην «κατάψυξη», καθώς η θερμοκρασία έπεσε στους μηδέν βαθμούς Κελσίου στη μία το μεσημέρι, ο στόχος του δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη είναι η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, με τον ίδιο να καλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.  

Τα σχολεία σήμερα και αύριο είναι κλειστά, ενώ ειδική μέριμνα έχει ληφθεί σε συνεργασία με την ΔΕΔΔΗΕ Λασιθίου ώστε να βρίσκεται διαρκώς συνεργείο της στην περιοχή.

Το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ στο Τζερμιάδο λειτουργεί όλες τις ώρες και με διπλά πληρώματα 2 ασθενοφόρων τις απογευματινές ώρες, προκειμένου να παρέχεται και δεύτερη κάλυψη ακόμα και σε περίπτωση διακομιδής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News