Το «στρώνει» στο Οροπέδιο Λασιθίου (βίντεο)

Κρήτη
Το «στρώνει» στο Οροπέδιο Λασιθίου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως φαίνεται στο βίντεο, νωρίτερα μέσα στη μέρα άρχισε να χιονίζει και σε χαμηλότερα υψόμετρα

Σε εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» και στο Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ το απόγευμα προς βράδυ αναμένεται επιδείνωση των φαινομένων. Όπως φαίνεται στο βίντεο, νωρίτερα μέσα στη μέρα άρχισε να χιονίζει και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Οι αρχές της περιοχής είναι σε επιφυλακή για τυχόν περιστατικά λόγω του χιονιά, καθώς όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από τον δήμαρχο τίθενται σε λειτουργία τηλεφωνικές γραμμές για αναφορά επειγουσών προβλημάτων και για θέματα κοινωνικής φροντίδας 2844-340140 και 2844-022396.

Δεδομένης της ακραίας εκδήλωσης του φαινομένου «Barbara» εκτιμάται ότι, οι υποδομές και τα δίκτυα κοινής ωφέλειας πρόκειται να δοκιμαστούν σε μεγάλο βαθμό και ενδεχομένως να υπάρξουν διακοπές ρεύματος, νερού, τηλεπικοινωνιών.

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί σε συνεργασία με την ΔΕΔΔΗΕ Λασιθίου ώστε να βρίσκεται διαρκώς σταθμευμένο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή του Δήμου Οροπεδίου από την έναρξη του φαινομένου.

Το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ στο Τζερμιάδων λειτουργεί 24 ώρες και με διπλά πληρώματα 2 ασθενοφόρων τις απογευματινές ώρες, προκειμένου να παρέχεται και δεύτερη κάλυψη ακόμα και σε περίπτωση διακομιδής.

Έχει ληφθεί μέριμνα για την συνεχή λειτουργία εκχιονιστικών μηχανημάτων τόσο στο Οροπέδιο Λασιθίου όσο και των οδικών αρτηριών πρόσβασης από και προς τον ορεινό Δήμο.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News