Καρέ - Καρέ το δυναμικό συλλαλητήριο για το νοσοκομείο στην Ιεράπετρα (vid)

Λασίθι
Καρέ - Καρέ το δυναμικό συλλαλητήριο για το νοσοκομείο στην Ιεράπετρα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κερδήθηκε η μάχη της συμμετοχής στην Ιεράπετρα - 10.000 κόσμος διαδήλωσε για τη σωτηρία του νοσοκομείου - Το μήνυμα έφτασε δυνατά στην κυβέρνηση
  • Μία ολόκληρη πόλη στο πόδι για το νοσοκομείο της
  • Χιλιάδες πολίτες είπαν όχι στην απαξίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος
  • Ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια στην ιστορία της Λασηθιώτικης πόλης
  • Ένα ολόκληρο ποτάμι άνθρωποι για το Νοσοκομείο ης πόλης

Η οργή του κόσμου κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία, σήμερα Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, να ξεχειλίσει ολόκληρη την ανακαινισμένη κεντρική πλατεία Ηρώων της Ιεράπετρας, να γεμίσει αγανακτισμένους πολίτες ο κεντρικός πεζόδρομος, η Μιχαήλ Κοθρή, η Μαρκοπούλου και οι παράδρομοι της, μέχρι το παλιό Δημαρχείο.

Η Ιεράπετρα «βούλιαξε» από κόσμο. Ξεπέρασε η συμμετοχή το στόχο των διοργανωτών που ήταν 10.000 κραυγές αγωνίας για το μέλλον του Νοσοκομείου της πόλης. Η αγωνιστικότητα, η συμμετοχή και το πλήθος του κόσμου, έφερε στο μυαλό των μεγαλύτερων σε ηλικία την ογκοδέστερη συγκέντρωση που είχε γίνει μέχρι σήμερα στην κεντρική πλατεία Ηρώων, που ήταν το 1981, όταν για πρώτη φορά μίλησε από το μπαλκόνι στους Ιεραπετρίτες, ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου και είχε γραφεί τότε στον Τύπο, ότι, κατάφερε να συγκεντρώσει 5.000 οπαδούς του ΠΑΣΟΚ.

Ο αγώνας των Ιεραπετριτών για τη σωτηρία του Νοσοκομείου που εξυπηρετεί πάνω από 40.0000 πολίτες είχε ξεκινήσει πριν 15 χρόνια και τότε είχε επιτευχθεί ο στόχος της διατήρησης του Νοσοκομείου σε ένα επίπεδο ικανοποιητικό. Τα τελευταία τρία χρόνια άρχισε και πάλι με μεθοδικό τρόπο η υποβάθμιση του, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγους μήνες να φύγουν 18 γιατροί και οι κλινικές να μη μπορούν να εφημερεύσουν πάνω από 7 μέρες το μήνα.

Μαμαντόπουλος: «Ικανοποίηση για τη συμμετοχή»

«Η τελευταία γραμμή άμυνας της Ιεράπετρας αποδεικνύεται πάντα το νοσοκομείο της. Εβδομήντα χρόνια τώρα, το νοσοκομείο είναι η πιο σταθερή αξία της πόλης. Η καθημερινή του υποβάθμιση, πρέπει να αποτελεί κρίσιμο σημείο «βρασμού» για την Ιεράπετρα. Έφυγαν όλες οι υπηρεσίες από την Ιεράπετρα μετατρέποντας την σε κάτι άλλο από αυτό που ήταν, όμως το νοσοκομείο δεν είναι και αυτό… υπηρεσία. Είναι πλέον όλα τα ζωτικά όργανα της Ιεράπετρας μαζί», έγραψε ο ακτινολόγος κ. Γιώργος Φραγκάκης.

Ο κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, δήλωσε την ικανοποίηση για τη συμμετοχή τόσου κόσμου.

«Δεν περιμέναμε ότι ο κόσμος θα ξεπεράσει τις 10.000 σε αυτό το συλλαλητήριο. Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι, γιατί έγινε η μεγαλύτερη συγκέντρωση του λαού της Ιεράπετρας που έγινε ποτέ. Η φωνή των διαδηλωτών και η εικόνα που έφυγε από εδώ για την κυβέρνηση ήταν πάρα πολύ δυνατή. Ελπίζουμε να εισακουστούν τα αιτήματα του λαού της Ιεράπετρας που έχει κι εκείνος το δικαίωμα του στην υγεία», μας είπε μεταξύ άλλων ο  αγωνιστής γιατρός.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης δήλωσε ότι, «αυτή η συγκέντρωση είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών. Δεν στηρίχτηκε μόνο από τους Ιεραπετρίτες αλλά και από τους Σητειακούς και τους Βιαννίτες που εξυπηρετούνται από αυτό το νοσηλευτικό ίδρυμα. Μάλιστα έφτασαν μέχρι και από το Ρέθυμνο και την υπόλοιπη Κρήτη άνθρωποι που πήραν μέρος σε αυτό το μεγαλειώδες συλλαλητήριο. Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας στηρίζει υγειονομικά ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Κρήτη. Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει το Υπουργείο Υγείας, όπου τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές, για να φροντίσει να στελεχωθεί άμεσα  με γιατρούς και νοσηλευτές, γιατί το ότι μας λένε πως δεν κλείνει το Νοσοκομείο δεν μας ικανοποιεί. Δεν γίνεται να είναι ανοικτό και να μη λειτουργούν πλήρως οι κλινικές του», μας είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καλαντζάκης.

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Ρεθύμνου κ. Γιάννης Σαριδάκης, βρέθηκε και εκείνος στην Ιεράπετρα. «Μπράβο στην Ιεράπετρα που κατάφερε να οργανώσει αυτό το μεγαλειώδες συλλαλητήριο σε παλμό και αγωνιστική συμμετοχή. Στηρίζουμε τους αγώνες όλων των περιφερειακών Νοσοκομείων που έχουν γίνει στόχος του υπουργείου Υγείας, το οποίο έχει περάσει και έχει ψηφιστεί στη Βουλή το ξήλωμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με τους αγώνες μας θα αλλάξουμε τα σχέδια τους», μας είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης Σαριδάκης.

Στην εξέδρα ανέβαιναν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων να μιλήσουν, οι διαδηλωτές έφτιαχναν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Νοσοκομείο και δυο διαδηλώτριες ντυμένες στα μαύρα, είχαν αλυσοδεθεί συμβολικά πάνω στην σιδερένια είσοδο μπροστά από το εμβολιαστικό κέντρο, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση.

Η επόμενη κινητοποίηση σχεδιάζεται να γίνει στο Ηράκλειο με κατάληψη της ΥΠΕ Κρήτης και με συμμετοχές από όλο το νησί.

H συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε από τις 11 το πρωί της πέμπτης 2 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Ηρώων της μεγαλύτερης πόλης του νομού Λασιθίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News