Ιεράπετρα: Για ψυχιατρικό έλεγχο με προφορική εντολή εισαγγελέα ο εκπαιδευτικός που επιτέθηκε σε συνάδελφό του

Κρήτη
Ιεράπετρα: Για ψυχιατρικό έλεγχο με προφορική εντολή εισαγγελέα ο εκπαιδευτικός που επιτέθηκε σε συνάδελφό του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λασιθίου καθώς τέθηκε το ζήτημα ασφάλειας εκπαιδευτικών και μαθητών

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας μετά το περιστατικό που καταγράφηκε χθες Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, όταν ένας εκπαιδευτικός στο επάγγελμα επιτέθηκε φραστικά σε συνάδελφό του, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Το περιστατικό δεν έμεινε εκεί καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω άνδρας πέταξε καρέκλες και θρανία μέσα στο γραφείο των καθηγητών και άμεσα κλήθηκε η αστυνομία.

Ο εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε με προφορική εντολή του εισαγγελέα στην Ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ για ψυχιατρικό έλεγχο.

Πρόκειται για έναν εκπαιδευτικό, ο οποίος δεν διδάσκει σε παιδιά, εργάζεται στο σχολείο ως γραμματειακή υποστήριξη.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λασιθίου καθώς τέθηκε το ζήτημα ασφάλειας εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η αστυνομία έχει ενημερωθεί για το συμβάν, χωρίς όμως να προβούν σε συλλήψεις καθώς οι δάσκαλοι του σχολείου δεν έκαναν μήνυση στον συνάδελφό τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκπαιδευτικός έχει απασχολήσει με τις πράξεις του στο παρελθόν δεν είχε φτάσει όμως ποτέ η κατάσταση σε αυτό το σημείο.

Όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Μαμάκης, η κατάσταση που επικρατούσε στο σχολείο με το συγκεκριμένο άτομο ήταν γνωστή σε όλους και στο παρελθόν είχαν γίνει επισκέψεις και παρεμβάσεις και του ίδιου, ώστε να εξομαλυνθεί και να βρίσκεται υπό έλεγχο η κατάσταση.

Από χθες, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός βρίσκεται εκτός σχολείου και του παρέχεται η κατάλληλη ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, ενώ όπως λέει ο κ. Μαμάκης, πρόκειται για μια περίπτωση για την οποία απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί και θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να μην προκύψει ξανά ενόχληση εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News