Ιεράπετρα: Υποδέχτηκαν την Γκάγκα με ένταση και παλμό - «Δε θα κλείσει το νοσοκομείο» διαβεβαιώνει η αναπληρώτρια υπουργός

Κρήτη
Ιεράπετρα: Υποδέχτηκαν την Γκάγκα με ένταση και παλμό - «Δε θα κλείσει το νοσοκομείο» διαβεβαιώνει η αναπληρώτρια υπουργός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους τελευταίους μήνες στην Ιεράπετρα επικρατεί αναβρασμός για το νοσοκομείο καθώς οι φορείς μιλούν για υποβάθμισή του - Η κ. Γκάγκα επέμεινε πως θα κλείσει το νοσοκομείο - «Έχω απαντήσει εκατό χιλιάδες φορές. Δεν θα κλείσει το νοσοκομείο», είπε κατηγορηματικά

Με πανό και αντιδράσεις υποδέχτηκαν την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας κάτοικοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό για την υποβάθμιση της δομής. Η κ. Γκάγκα εισήλθε από την πίσω πόρτα για να αποφευχθεί περαιτέρω ένταση προκειμένου να έχει συνάντηση με τους γιατρούς.

Είναι γνωστό ότι τους τελευταίους μήνες στην Ιεράπετρα επικρατεί αναβρασμός για το νοσοκομείο καθώς οι φορείς μιλούν για υποβάθμισή του.

Πριν από λίγες ημέρες ο ένας εκ των δύο παθολόγων του Νοσοκομείου μετατάχθηκε στη Σητεία ενώ ο τελευταίος που έμεινε δήλωσε την παραίτησή του.

Γκάγκα: «Δεν θα κλείσει το νοσοκομείο»

«Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας και έρχομαι για να κουβεντιάσω εδώ με τους συναδέλφους τι προβλήματα έχουν, πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το νοσοκομείο. Έχουμε ήδη εγκρίνει την αναβάθμιση των ΤΕΠ, με το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά ήθελα να δω από κοντά τα θέματα που έχουν και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε καλύτερα το νοσοκομείο της Ιεράπετρας», τόνισε.

Παράλληλα σε ερώτηση αν το νοσοκομείο θα αλλάξει χαρακτήρα, η ίδια επέμεινε ότι είναι γενικό νοσοκομείο και ότι δεν είναι σταθμός πρώτων βοηθειών, ενώ την ίδια ώρα απάντηση έδωσε στις φήμες πως θα κλείσει το νοσοκομείο: «Έχω απαντήσει εκατό χιλιάδες φορές. Δεν θα κλείσει το νοσοκομείο», είπε κατηγορηματικά.

Αναφορικά με τις προσλήψεις γιατρών είπε μεταξύ άλλων ότι δεν μπορούμε να «κλείσουμε» όλες τις θέσεις, θα γίνει σιγά - σιγά. «Θέλουμε να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο και τα επείγοντα και η χρόνια νοσηλεία και η χημειοθεραπεία. Ακόμα και αν δεν γίνεται κάθε μέρα να έχει ο κόσμος τη φροντίδα που θέλει εδώ».

Στην ερώτηση του neakriti.gr, εάν έχει λάβει γνώση το προβλήματος της παραίτησης του τα παθολόγου της Ιεράπετρας, απάντησε θετικά και είχε συνάντηση ιδιαιτέρως με τον γιατρό. Από τη συνάντηση ο κ. Φυτρολάκης (διευθυντής παθολογικής κλινικής) έδειξε ότι πήρε κάποιες δεσμεύσεις από την κ. Γκάγκα ότι θα ενισχυθεί η Παθολογική Κλίνικη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News