Φαράγγι Ρίχτη: «Κόβει» την ανάσα η απαράμιλλη ομορφιά του - Κατά χιλιάδες σπεύδουν να το επισκεφτούν (βίντεο)

Κρήτη
Φαράγγι Ρίχτη: «Κόβει» την ανάσα η απαράμιλλη ομορφιά του - Κατά χιλιάδες σπεύδουν να το επισκεφτούν (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια τραβά σαν μαγνήτης Έλληνες και ξένους που κατά χιλιάδες σπεύδουν να τον επισκεφτούν

 

  • Η απαράμιλλη ομορφιά στον μεγαλύτερο καταρράκτη της Κρήτης
  • Κατά χιλιάδες σπεύδουν στον επίγειο παράδεισο της Κρήτης
  • Παρεμβάσεις από τον δήμο Σητείας για καλύτερη πρόσβαση τον καταρράκτη
  • Εφιστούν προσοχή στους επισκέπτες και σεβασμό στο μοναδικό τοπίο της Κρήτης

Με το φαράγγι του Ρίχτη και τον καταρράκτη του ως απόλυτο σήμα κατατεθέν, να σημειώνει μία αλματώδη επισκεψιμότητα τα τελευταία χρόνια, ο δήμος Σητείας προχωρά στην βελτίωση των οδών πρόσβασης προκειμένου να διευκολύνει τους ξένους και ντόπιους επισκέπτες.

Μάλιστα δεν αποκλείεται ακόμη και το επόμενο καλοκαίρι το έργο να έχει ολοκληρωθεί. Την ίδια ώρα οι ειδικοί κρούουν καμπανάκι, υπενθυμίζοντας πως αντηλιακά και σαπούνι απαγορεύονται για όσους βουτούν στα νερά του καταρράκτη καθώς έχουν βλαβερές συνέπειες στο σπάνιο φυσικό περιβάλλον. 

Την «ανάσα» κάθε επισκέπτη κόβει κυριολεκτικά, το φαράγγι του Ρίχτη και πιο συγκεκριμένα όταν φτάνει στο απόγειο της ομορφιάς του φυσικού του τοπίου και αντικρίζει τον μεγαλύτερο καταρράκτη της Κρήτης ύψους 20 μέτρων με το νερό να τρέχει καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Πρόκειταi για έναν επίγειο παράδεισο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια τραβά σαν μαγνήτης Έλληνες και ξένους που κατά χιλιάδες σπεύδουν να τον επισκεφτούν.   

Με το φαράγγι του Ρίχτη χρόνο με το χρόνο να καταρρίπτει αλλεπάλληλα ρεκόρ επισκεψιμότητας ο δήμος Σητείας προχωρά ήδη τις εργασίες προκειμένου να διευκολύνει την πρόσβαση των επισκεπτών. Η σύμβαση που έχει ήδη υπογραφεί περιλαμβάνει παρεμβάσεις στους δύο βασικούς αγροτικούς δρόμους, την είσοδο και την έξοδο δηλαδή αλλά και τον ενδιάμεσο που τους συνδέει.   

Το φαράγγι του Ρίχτη και η ευρύτερη περιοχή βρίσκεται εντός  των ορίων του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO της Σητείας. Το μήκος της  διαδρομής είναι 4.910 μέτρα  και ο χρόνος πεζοπορίας κατά προσέγγιση εκτιμάται στις περίπου 2 ώρες.   

Μια διαδρομή καταπράσινη, με τοξωτές γέφυρες, νερόμυλους και σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας που τα τελευταία πλέον χρόνια αποτελεί έναν από τους δημοφιλείς προορισμούς κυρίως τους θερινούς μήνες. Οι εργασίες που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης δεν αποκλείεται μάλιστα να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο καλοκαίρι κι έτσι η πρόσβαση να είναι πολύ ευκολότερη.   

Οι επισκέπτες στο Φαράγγι του Ρίχτη θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά την διάσχιση του καθώς η διαδρομή παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες και κρύβει αρκετές δυσκολίες… Την ίδια προσοχή θα πρέπει να δείχνουν και για τους απαράβατους κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος όπως για παράδειγμα πως στα δροσερά νερά του καταρράκτη που σχηματίζουν μία μικρή φυσική λίμνη απαγορεύονται αυστηρά αντηλιακά και σαπούνι.  

Η είσοδος στο Φαράγγι Ρίχτη είναι ελεγχόμενη με εισιτήριο 3 ευρώ και δωρεάν είσοδο για παιδιά έως 15 ετών.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News