Λασίθι

Ιεράπετρα: Πώς ξέσπασε η φωτιά στην αποθήκη - Τι αναφέρει ο διοικητής της Πυροσβεστικής (εικόνες)

Η πυρκαγιά κατέκαψε τα πάντα μέσα σε 15 λεπτά

Συναγερμός σήμανε στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μέσα σε αγροτική αποθήκη, στην περιοχή Αναδασμός της Παχιάς Άμμου Ιεράπετρας.

Τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας  με 5 πυροσβέστες έσπευσαν αμέσως στο σημείο της πυρκαγιάς άρχισαν αμέσως να ρίχνουν στη φλεγόμενη αγροτική αποθήκη τόνους νερού αλλά δυστυχώς τα εύφλεκτα υλικά και τα αγροτικά εφόδια, που ήταν αποθηκευμένα, στο εσωτερικό της, μέσα σε 15 λεπτά της ώρας είχαν γίνει στάχτη.

«Λίγα λεπτά μετά την ειδοποίηση που είχαμε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, φτάσαμε στο σημείο της πυρκαγιάς στον Αναδασμό της Παχιάς Άμμου, με τρία πυροσβεστικά οχήματα και 5 άνδρες, κάναμε την κατάσβεση αλλά δεν μπορέσαμε να σώσουμε από τις φλόγες τα αποθηκευμένα αγροτικά εφόδια του ιδιοκτήτη του θερμοκηπίου στον οποίο ανήκει η αποθήκη. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι οι εργάτες που δούλευαν στο θερμοκήπιο επιχειρώντας να κάψουν φυτικά υπολείμματα κοντά στην αποθήκη που ήταν φτιαγμένη από λαμαρίνα , δεν υπολόγισαν τη δύναμη της φλόγας και το θερμικό φορτίο που πυράκτωνε τη λαμαρίνα με αποτέλεσμα να γίνει ανάφλεξη των αγροτικών εφοδίων στο εσωτερικό της αποθήκης, με αποτέλεσμα να καταστραφούν όλα τα εφόδια που υπήρχαν σε αυτήν την αποθήκη εμβαδού γύρω στα 100 τετραγωνικά μέτρα..

Προλάβαμε όμως να σβήσουμε τη φωτιά πριν επεκταθεί στα διπλανά θερμοκήπια», είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ Δημήτρης Καλλιοτζής, μιλώντας στο neakriti.gr.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας βρίσκεται καθημερινά σε ετοιμότητα ακόμα και κατά τη χειμερινή περίοδο, καθώς έχουν αρχίσει οι ελαιοπαραγωγοί να καίνε τα φυτικά υπολείμματα μετά από τη συγκομιδή του ελαιόκαρπου και οι παραγωγοί κηπευτικών επιχειρούν συνήθως μετά τις βροχές να κάψουν μεγάλους σωρούς φυτικών υπολειμμάτων που έχουν μείνει γύρω από τα θερμοκήπια τους , ξεχνώντας σε πολλές των περιπτώσεων να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια