Άγιος Νικόλαος - Εορτασμός πολιούχου: Πικρία και δυσαρέσκεια για την απόφαση της Μητρόπολης - Τι λένε οι πιστοί (βίντεο)

Κρήτη
Άγιος Νικόλαος - Εορτασμός πολιούχου: Πικρία και δυσαρέσκεια για την απόφαση της Μητρόπολης - Τι λένε οι πιστοί (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η ατμόσφαιρα στο αγαπημένο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον όρμο όπου αποφασίστηκε φέτος να μην τελεστεί ο όρθρος. Οι πιστοί κόντρα στην απόφαση τήρησαν ευλαβικά την παράδοση και άκουσαν τη λειτουργία στο προαύλιο από το ηχείο κινητού τηλεφώνου
  • «Μουδιασμένος» ο εορτασμός στην Λασιθιώτικη πόλη
  • Πικρία και δυσαρέσκεια προκάλεσε η απόφαση της Μητρόπολης
  • Για άδικη απόφαση κάνουν λόγο οι πιστοί στην πόλη του Λασιθίου

Με δάκρυα στα μάτια, για το εκκλησάκι της καρδιάς τους, το ναό με τον οποίο δέθηκαν μια ολόκληρη ζωή, έφτασαν στο ναού του Αγίου Νικολάου στο όρμο, οι πιστοί. Κόντρα στην απόφαση ότι δεν θα τελεστεί ο όρθρος, άκουσαν τη λειτουργία μέσω του ηχείου κινητού τηλεφώνου.

Η απόφαση να μην τελεστεί ο όρθρος στο εκκλησάκι από το οποίο πήρε το όνομά του η πόλη του Αγίου Νικολάου, προκάλεσε πικρία. Το εκκλησάκι έχει μακραίωνη ιστορία και ο Άγιος Νικόλαος προστάτης των ναυτικών της περιοχής ήταν το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Οι πιστοί μίλησαν για άδικη απόφαση. Την ίδια στιγμή αντί για την εκκλησάκι, η Δισαρχιερατική θεία Λειτουργία τελέστηκε στο ναό του Αγίου Αντωνίου, το ένα κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο.

Σήμερα και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου και ο μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος δεν θέλησαν να απαντήσουν στο θέμα.

Χθες όμως από άμβωνος ο μητροπολίτης μίλησε για το θέμα.

Γεώργιος Αλεξανδράκης: Τιμούμε τον Άγιο της Ναυτοσύνης

Μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη για την εορτή του Αγίου Νικολάου

«Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες

Γυναίκες και Άνδρες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,

Με θρησκευτική ευλάβεια, πιστοί στις παραδόσεις και αξίες του Έθνους μας τιμούμε σήμερα τον Άγιο της Ναυτοσύνης, τον φύλακα των απανταχού θαλασσοπόρων, τον προστάτη μας Άγιο Νικόλαο.

Με αφορμή την σημερινή εορτή θέλω να συγχαρώ τον καθένα σας προσωπικά για το εξαιρετικό θάρρος, το υψηλό ηθικό, τη φιλοτιμία, την απαράμιλλη αφοσίωση στο καθήκον, την αγάπη σας για το Λιμενικό Σώμα και την Πατρίδα, που με γεμίζουν καθημερινά με υπερηφάνεια και αισιοδοξία.

Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές σας και γνωρίζοντας τον υψηλό βαθμό εγρήγορσης που βρίσκεστε, σας προτρέπω να συνεχίσετε, επιδεικνύοντας τον ίδιο επαγγελματισμό και ζήλο, παραμένοντας αταλάντευτα προσηλωμένοι στο καθήκον, ώστε όλοι μαζί να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο, πολύπλευρο και πολυδιάστατο έργο που η Ελληνική Πολιτεία μας έχει εμπιστευθεί.

Εύχομαι ολόψυχα σε εσάς και τις οικογένειές σας Χρόνια Πολλά με υγεία και ευημερία.

Στους Κυβερνήτες και στα πληρώματα των σκαφών μας εύχομαι γαλήνιες θάλασσες, ασφαλείς περιπολίες και ο Άγιος Νικόλαος να στέκει πάντα φύλακας και συνοδοιπόρος στην πλώρη σας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News