Άγιος Νικόλαος: Λειτουργία από το κινητό... γιατί ο Δεσπότης λειτούργησε σε άλλη εκκλησία - Κόντρα για τον πολιούχο (βίντεο)

Κρήτη
Άγιος Νικόλαος: Λειτουργία από το κινητό... γιατί ο Δεσπότης λειτούργησε σε άλλη εκκλησία - Κόντρα για τον πολιούχο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εδώ και μέρες φορείς της πόλης κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια προκειμένου να αλλάξει η απόφαση αυτή…

Τα γιορτινά του έχει φορέσει ο Άγιος Νικόλαος καθώς γιορτάζει ο πολιούχος Άγιος της πόλης… Ωστόσο το εορταστικό κλίμα φαίνεται να επισκιάζει η απόφαση της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου που αποφάσισε και φέτος, όπως είχε συμβεί και πέρσι, η εορταστική λειτουργία για τον πολιούχο της πόλης να μην τελεστεί στο ομώνυμο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Όρμο του Καθολικού από τον οποίο έχει άλλωστε πάρει το όνομα της η πόλη, αλλά στο ναό του Αγίου Αντωνίου, πάνω από το Αμμούδι.

Παρόλα αυτά πιστοί πήγαν στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, παρότι δεν τελέστη εκεί η λειτουργία και άκουσαν τη Θεία Λειτουργία από το μεγάφωνο του κινητού στον προαύλιο χώρο.

Πολύ συγκινημένοι μίλησαν για την άδικη απόφαση της Μητρόπολης. Εδώ και μέρες φορείς της πόλης κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια προκειμένου να αλλάξει η απόφαση αυτή… Τόσο οι αιρετοί της πόλης όσο και ο εμπορικός σύλλογος απευθύνθηκαν στην Μητρόπολη μεταφέροντας και το κοινό αίσθημα σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι αντιρρήσεις.

Φωτογραφίες από τη λειτουργία στον Άγιο Αντώνιο

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου

Σαν Εμπορικός Σύλλογος είμαστε κάθετα αντίθετοι στην πραγματοποίηση αυτής της πρακτικής, όπως και ο κόσμος του Αγίου Νικολάου.

Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο η λειτουργία να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε άλλου, πέραν από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Όρμο, ακολουθώντας μετά η παραδοσιακή λιτανεία της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου, με κατάληξη το λιμανάκι του Όρμου όπου θα τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων.

Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, στη Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου δεν άλλαξαν τελικά γνώμη. Οι πιστοί εμφανίζονται χωρισμένοι και μάλιστα κάποιοι αποφάσισαν να παρακολουθήσουν τόσο τον μέγα Εσπερινό σήμερα όσο και τον Όρθρο αύριο μέσα από το ραδιόφωνο στο προαύλιο του μικρού Βυζαντινού ναού. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News