Ανένδοτη η Μητρόπολη Πέτρας: Ο πολιούχος Άγιος Νικόλαος θα τιμηθεί στον... Άγιο Αντώνιο!

Κρήτη
Ανένδοτη η Μητρόπολη Πέτρας: Ο πολιούχος Άγιος Νικόλαος θα τιμηθεί στον... Άγιο Αντώνιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά τις αντιδράσεις του τοπικού εμπορικού κόσμου, παρά τη δεδομένη επιθυμία του κόσμου που έχει συνηθίσει αλλιώς και παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν σε δια-παραταξιακό επίπεδο από πλευράς των αιρετών του δήμου Αγίου Νικολάου, στη Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου δεν άλλαξαν  τελικά γνώμη...

Και τελικά ο πολιούχος  'Άγιος Νικόλαος στην πόλη του Αγίου Νικολάου θα τιμηθεί θρησκευτικά στον ....Άγιο Αντώνιο!

Παρά τις αντιδράσεις του τοπικού εμπορικού κόσμου, παρά τη δεδομένη επιθυμία του κόσμου που έχει συνηθίσει αλλιώς και παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν σε δια-παραταξιακό επίπεδο από πλευράς των αιρετών του δήμου Αγίου Νικολάου, στη Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου δεν άλλαξαν  τελικά γνώμη... Και έτσι, και φέτος, όπως είχε συμβεί και πέρσι, η εορταστική λειτουργία για τον πολιούχο της πόλης δεν  θα  τελεστεί    στο ομώνυμο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Όρμο του Καθολικού, ένα από τα παλαιότερα πρωτο-βυζαντινά εκκλησάκια σε όλη την Κρήτη  από τον οποίο έχει άλλωστε πάρει το όνομα της η πόλη, αλλά  θα  τελεστεί στο ναό του Αγίου Αντωνίου, πάνω από το Αμμούδι.

Μετά την αιχμηρή ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου διατρανώνοντας την κατηγορηματική αντίθεση του σε μια τέτοια απόφαση και καλώντας , όπως σημειώνει με νόημα, τους εκκλησιαστικούς κύκλους που προωθούν αυτό  το σενάριο, να σεβαστούν τις παραδόσεις του τόπου , τον πολιούχο  και την ίδια την πόλη, το θέμα τέθηκε τις προάλλες και στο δημοτικό συμβούλιο.

Με βάση τα όσα συμφωνήθηκαν στη συνεδρίαση, δια-παραταξιακή αντιπροσωπεία του δήμου , υπό τον δήμαρχο Αντώνη Ζερβό, με τη συμμετοχή και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Μανόλη Πάγκαλο συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ Γεράσιμο.

Παρέθεσαν τα επιχειρήματα και τις φωνές της τοπικής κοινωνίας, ωστόσο ο Μητροπολίτης, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε ανένδοτος, η εορταστική λειτουργία να τελεστεί στο ναό του Αγίου Αντωνίου στο Αμμούδι.Αρχή φόρμας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News