Ιεράπετρα: Ασυνείδητοι έκλεισαν με κλαδιά ιρλανδική διάβαση στο Μύρτο απειλώντας με πλημμύρα τον οικισμό

Λασίθι
Ιεράπετρα: Ασυνείδητοι έκλεισαν με κλαδιά ιρλανδική διάβαση στο Μύρτο απειλώντας με πλημμύρα τον οικισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από καταγγελίες κατοίκων του Μύρτου, έγινε αυτοψία στο χώρο όπου ασυνείδητοι είχαν μεταφέρει και είχαν πετάξει πάνω στην Ιρλανδική Διάβαση που οδηγεί τα όμβρια στο ποτάμι τεράστιους όγκους κλαδεμάτων,τεράστιους όγκους κλαδεμάτων

Μετά από καταγγελίες κατοίκων του Μύρτου, το πρωί της Παρασκευής, η Δημοτική Αστυνομία και η Αρμόδια Αντιδήμαρχος καθαριότητας Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Αλέκο Παντελάκη, έκαναν αυτοψία πίσω από το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ του χωριού όπου ασυνείδητοι είχαν μεταφέρει και είχαν πετάξει πάνω στην Ιρλανδική Διάβαση που οδηγεί τα όμβρια στο ποτάμι, τεράστιους όγκους κλαδεμάτων, που θα μπορούσαν να είχαν κάψει  μέσα στη δική τους ιδιοκτησία.

Η ανευθυνότητα τους απειλούσε τις τελευταίες μέρες  τον οικισμό του Μύρτου με πλημμύρα,  σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης,  καθώς τα όμβρια δεν θα έβρισκαν  δρόμο διαφυγής προς το ποτάμι και θα έφταναν μέχρι το κέντρο του χωριού.

«Δυστυχώς ο κόσμος δεν ακούει. Ο Δήμος Ιεράπετρας έχει πάρα πολύ καλή συνεργασία στα θέματα καθαριότητας με όλες τις κοινότητες και με την κοινότητα του Μύρτου  και τον πρόεδρο της κ Αλέκο Παντελάκη. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια που είμαι αντιδήμαρχος καθαριότητας,  έχουμε κάνει επανειλημμένα  μεγάλες προσπάθειες καθαρισμού και ενημέρωσης. Όλοι ξέρουν πια ότι τα κλαδοκάθαρα μας τα καίμε στο χώρο μας η τα μεταφέρουμε  στον ιδιωτικό χώρο κομποστοποίησης στο Καπίστρι , όπως τα πηγαίνει και ο Δήμος με τη σύμβαση που έχουμε υπογράψει.

Εδώ στον κατηργημένο χώρο εναπόθεσης ανακυκλώσιμων υλικών στο Μύρτο η κοινότητα έχει βάλει σιδερένιες πόρτες με λουκέτα,  τα οποία παραβιάζονται για να εναποτεθούν παράνομα σκουπίδια μπάζα και φυτικά υπολείμματα. Είχαμε συνεννοηθεί με τον πρόεδρο της κοινότητας να τα κάψουμε με την άδεια της Π.Υ. αλλά δεν μας το επέτρεψε το περασμένο βροχερό τριήμερο ο κακός καιρός και αυτό θα γίνει τις επόμενες μέρες», είπε μεταξύ άλλων η  αντιδήμαρχος καθαριότητας κ Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Έχουν σπάσει πάνω από 100 λουκέτα

Παρά τη θετική εικόνα του τουριστικού –παραδοσιακού  Μύρτου,  που την περασμένη εβδομάδα προβλήθηκε σε όλα τα ΜΜΕ σαν ο οικισμός στον οποίο θέλουν όλοι οι Ευρωπαίοι να μετακομίσουν,  αφού έχει 320 μέρες το χρόνο ηλιοφάνεια, κάποια  αδιόρθωτοι , μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού , με τον ¨τσαμπουκά» τους,  έχουν βαλθεί να χαλάσουν αυτήν την ωραία εικόνα του χωριού , μετατρέποντας σε χωματερή το οικόπεδο δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ.

«Πολύ καλά βλέπετε , ότι τοποθετήσαμε σιδερένιες μπάρες και κλειδώσαμε το χώρο  για να μην μπαίνουν με τα αυτοκίνητα τους να ξεφορτώνουν εδώ τα κλαδέματα τους. Μας έχουν σπάσει πάνω από 100 λουκέτα και επιμένουν να μεταφέρουν εδώ κλαδιά και άλλα φυτικά υπολείμματα που μπορούν να κάψουν τώρα το χειμώνα μέσα στο χωράφι τους.

Και αφού τα έφεραν μέχρι εδώ , τα πέταξαν επίτηδες πάνω στην Ιρλανδική διάβαση κλείνοντας τη διέξοδο των όμβριων υδάτων προς το ποτάμι που είναι δίπλα μας. Αν είχαμε αυτές τις μέρες μια έντονη βροχόπτωση τα νερά θα έμπαιναν μέσα στο χωριό και θα είχαμε πλημμύρα. Έχω ζητήσει εγγράφως να καθαριστεί αυτός ο χώρος από το Δήμο και είμαστε σε συνεννόηση με την αρμόδια αντιδήμαρχο να καθαριστεί τις επόμενες μέρες.

Η ίδια ανευθυνότητα καταγράφεται και στο χώρο που έχουμε βάλει τους μπλε κάδους  της ανακύκλωσης. Έχουν πάει και έχουν πετάξει δίπλα στους μπλε κάδους όπως –όπως εκατοντάδες χαρτοκιβώτια  και έχουν βρωμίσει ξανά αυτόν τον  ιδιαίτερο χώρο.

Ο κόσμος δυστυχώς δεν ακούει και δεν πειθαρχεί. Δεν καταλαβαίνει ότι κάνουμε μια γιγάντια προσπάθεια με ότι μέσα διαθέτουμε,  να κρατήσουμε το χωριό μας καθαρό,  αφού θέλουμε να έχουμε τουρισμό 12 μήνες το χρόνο,.

Ορισμένοι που ευτυχώς είναι πολύ λίγοι,  θεωρούν κακώς ότι, όλοι εμείς στο Δήμο και την Κοινότητα,  θα πρέπει να ασχολούμαστε συνεχώς  με αυτά τα ζητήματα. Να αφήσουμε δηλαδή τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινότητα μας και να ασχολούμαστε με αυτά που είναι ασήμαντα», μας είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Τοπικής; Κοινότητας Μύρτου κ Αλέκος Παντελάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News