Πώς η σύγχρονη ιατρική επιστήμη νικάει τον εχθρό που ονομάζεται καρκίνος του μαστού

Κρήτη
Πώς η σύγχρονη ιατρική επιστήμη νικάει τον εχθρό που ονομάζεται καρκίνος του μαστού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος κόσμου στην εσπερίδα του ΕΕΣ για τον καρκίνο του μαστού

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα ενημέρωσης του Περιφερειακού Τμήματος Ιεράπετρας του ΕΕΣ, για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ιεράπετρας

Το 2022 είναι η χρονιά που το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας συμπληρώνει τον 20ο κύκλο εκστρατειών κατά του καρκίνου του μαστού.

Με σύνθημα «Μαστός, πηγή ζωής και όχι παγίδα θανάτου» εξετάζονται περίπου 1000 γυναίκες κάθε χρόνο και σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα του ευρύτερου Δήμου Ιεράπετρας, εκπαιδεύονται στην αυτοεξέταση και προγραμματίζεται η μαστογραφία τους.

Έγκριτοι επιστήμονες όπως ο καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας κ. Έλκο Ντε Μπρέ, ο καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Προληπτικής Ιατρικής κ. Χρήστος Λιονής, η ψυχολόγος κ.  Τένια Μακρή και η επιβιώσασα από τον καρκίνο του μαστού κ. Τζένη Λιάγκα, κατέθεσαν στο κοινό, με απλό και κατανοητό τρόπο, εκείνες τις πολύτιμες γνώσεις που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε για να αντιμετωπίσουμε μια νόσο που είναι θεραπεύσιμη.  Εισαγωγικά , ο χειρουργός και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντρέας Μαμαντόπουλος απάντησε  στα ερωτήματα που συλλέχθηκαν από τον πληθυσμό κατά την πρόσφατη εκστρατεία. Η εκστρατεία και ενημερωτική εσπερίδα πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

«Ευχαριστούμε θερμά του ομιλητές, τον καθηγητή Χειρουργικής Ογκολογίας κύριο Eelco de Bree, τον καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κύριο Χρήστο Λιονή, την Ψυχολόγο Τένια Μακρή και την επιβιώσασα του καρκίνου του μαστού την κυρία Τζένη Λιάγκα. Με τις τοποθετήσεις τους, έδωσαν στο κοινό, με σαφήνεια και κατανοητό τρόπο, να καταλάβει ότι η πρόληψη αφ΄ενός και η ψυχική  δύναμη και αισιοδοξία αφ' ετέρου, μαζί με την εμπιστοσύνη στη σύγχρονη ιατρική επιστήμη, νικάει τον εχθρό που ονομάζεται καρκίνος του μαστού», είπε ο πρόεδρος του Π.Τ.  Ιεράπετρας του ΕΕ κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

Την πολύχρονη πρωτοβουλία του ΕΕΣ συνεχάρη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ Αρναουτάκης, ο Διοικητής της 7ης Υ.Π.Ε. κ  Παπαβασιλείου, οι Αντιπεριφερειάρχες Λασιθίου και Ρεθύμνου κ Ανδρουλάκης και κ Λιονή, ο Δήμος Ιεράπετρας δια των αντιδημάρχων κ Ρουμελιωτάκη και κ Παπαδάκη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ Νικολαράκης, το Γ. Νοσοκομείο Ιεράπετρας δια του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων κ Βλασάκη, της Διευθύνουσας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ  Μερεσεντόγλου και o υπεύθυνος ΕΚΑΒ Ιεράπετρας κ Αγγελάκης. Στην Εκδήλωση παραβρέθηκαν εθελοντές από άλλα Περιφερειακά Τμήματα της Κρήτης, η πρώτηΚοινότητα Ανιχνευτών των Προσκόπων Ιεράπετρας, ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου και εκπρόσωποι από όλους τους θεσμικούς φορείς.

«Ως Τοπική Εκκλησία στηρίζουμε κάθε δράση γιά τήν καταπολέμηση οποιασδήποτε μορφής καρκίνου καί επαινούμε τή διοργάνωση του 20ου κύκλου των εκστρατειών πρόληψης - ενημέρωσης γιά τήν πρόληψη καί αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού μέ τίτλο: «Μαστός: Πηγή ζωής». Μέσῳ  αυτής της δράσης το Περιφερειακό Τμήμα τού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, σε συνεργασία μέ τήν Περιφέρεια Κρήτης, δίδει τή δυνατότητα σέ δεκάδες γυναίκες σέ κάθε δημοτικό διαμέρισμα νά εκπαιδεύονται στήν αυτοεξέταση καί να προγραμματίζουν τήν αναγκαία μαστογραφία τους», είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Σεβ.  Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος.

«Η Περιφέρεια Κρήτης, συμμετέχει και στηρίζει δράσεις για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Πρόκειται για έναν διαρκή αγώνα, έναν μαραθώνιο που συνεχίζεται, με νέους σταθμούς και νέους στόχους. Από τη δική μας πλευρά, στην Περιφέρεια Κρήτης, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την παρέμβασή μας σε κάθε γωνιά της Κρήτης. Η Κινητή Μονάδα του Μαστογράφου, συμβάλλει καθοριστικά στις πολιτικές πρόληψης απέναντι σε μια από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου. Με αυτό το δεδομένο, συγχαίρουμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας για τη διοργάνωση του 20ου Κύκλου Εκστρατείας Πρόληψης-Ενημέρωσης στον Καρκίνο του Μαστού 2022», είπε στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Κρήτης κ Σταύρος Αρναουτάκης.

«Ως Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης υποκλινόμαστε στο μακροχρόνιο, σημαντικό έργο του Περιφερειακού Τμήματος του ΕΕΣ Ιεράπετρας, του τομέα υγείας και του ίδιου του Προέδρου κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλου. Έργο που επιτελείτε με αγάπη και συνέπεια ανταποκρινόμενοι σε μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις για το χώρο της Υγείας και το οποίο είχα την χαρά να γνωρίσω από κοντά, συνεργαζόμενος μαζί σας. Η προσφορά σας είναι τιμή για τον τόπο μας», είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης  κ Νεκτάριος Παπαβασιλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News