Ιεράπετρα: Ξεκινά η B’ φάση του μεγάλου έργου της υδροδότησης - Νέος αγωγός μήκους 5 κμ από τη Σαρακίνα έως τον Μύρτο

Κρήτη
Ιεράπετρα: Ξεκινά η B’ φάση του μεγάλου έργου της υδροδότησης - Νέος αγωγός μήκους 5 κμ από τη Σαρακίνα έως τον Μύρτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του έργου θα εξασφαλιστούν ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες πόσιμου ύδατος, ενώ συγχρόνως θα εξαλειφθούν σοβαρές διαρροές του υπάρχοντος παλαιού δικτύου

Τη σύμβαση για την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από την περιοχή της Σαρακίνας έως και τον Μύρτο, προϋπολογισμού 2.850.000 ευρώ υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης με την ανάδοχο εταιρεία, παρουσία των αντιδημάρχων κ. Γεωργίου Ασπραδάκη και κ. Κωνσταντίνου Αστροπεκάκη, του Διευθυντή της Δ.Υ.Α.Α. κ. Νικολάου Σεκαδάκη και του Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, κ. Γεωργίου Κοϊνά. Το έργο περιλαμβάνει α) την κατασκευή νέας δεξαμενής φόρτισης όγκου 1.000 m3, β)την  ενίσχυση των δύο αντλιοστασίων των γεωτρήσεων Πολιανών, γ) την κατασκευή νέου αγωγού που προωθεί το νερό από τις γεωτρήσεις των Πολιανών, μήκους 439,60 μ. και δ) την κατασκευή νέου αγωγού από την νέα δεξαμενή έως το φρεάτιο διακλάδωσης προς την Κοινότητα του Μύρτου, μήκους 4.441,60 μ. Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο μεγάλο έργο της ύδρευσης που αφορά την αντικατάσταση του αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές Σαρακίνας στην πόλη της Ιεράπετρας (Υδραγωγείο Περιστερά).

«Το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης που υλοποιήθηκε ποτέ στον Δήμο μας βρίσκεται σε εξέλιξη.  Ήδη η λειτουργία του νέου αγωγού ύδρευσης μήκους 7km που συνδέει τον Μύρτο με την περιοχή Σωπάτες της Νέας Ανατολής είχε εξαιρετικά αποτελέσματα μειώνοντας στο ελάχιστο τις διακοπές της υδροδότησης στην πόλη της Ιεράπετρας κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού παρά την αυξημένη κατανάλωση, δικαιώνοντας έτσι και την επιλογή μας ως Δημοτική Αρχή να ξεκινήσει το έργο με τη συγκεκριμένη αντικατάσταση των αγωγών.

Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης έρχεται ως επιστέγασμα μιας συντονισμένης προσπάθειας τόσο δικής μου και των συνεργατών μου, όσο και των Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας που αφορούσε την εκπόνηση και την έγκριση των μελετών, την υποβολή της πρότασης και τελικά την ένταξη του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του έργου θα εξασφαλίσουμε ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες πόσιμου ύδατος, ενώ συγχρόνως θα εξαλειφθούν σοβαρές διαρροές του υπάρχοντος παλαιού δικτύου.

Παράλληλα, έχοντας έτοιμες τις μελέτες, συνεχίζουμε να διεκδικούμε νέες χρηματοδοτήσεις για την αντικατάσταση του υπόλοιπου τμήματος του αγωγού από την Ανατολή ως το υδραγωγείο του Περιστερά, προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας και να καταλήγουν στο υδραγωγείο 1.000 κυβικά νερού την ώρα. Η  συγκεκριμένη ποσότητα  θα υπερκαλύπτει τις απαιτούμενες ανάγκες λύνοντας έτσι ριζικά το πρόβλημα υδροδότησης τόσο της πόλης της Ιεράπετρας, όσο και των περιοχών του Μύρτου, του Στομίου, της Γρα Λυγιάς, της Νέας Ανατολής, της Βαϊνιάς και του Κεντριού», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News