Έρχονται ηλεκτρικοί ανεμόμυλοι στο Οροπέδιο που θα δώσουν ρεύμα σε όλα τα χωριά (βίντεο)

Λασίθι
Έρχονται ηλεκτρικοί ανεμόμυλοι στο Οροπέδιο που θα δώσουν ρεύμα σε όλα τα χωριά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα αναπτυχθούν στο Οροπέδιο οι πρώτοι 7 ανεμόμυλοι για την παραγωγή ενέργειας ενώ επόμενος στόχος του Γιάννη Στεφανάκη είναι η ανάπτυξη εκατοντάδων ανεμόμυλων στο Οροπέδιο

  • «Απάντηση» στην ενεργειακή κρίση δίνουν οι ανεμόμυλοι
  • Φιλόδοξος σχεδιασμός από την δημοτική αρχή
  • Βιώσιμος και εφικτός ο στόχος λέει το ΕΛΜΕΠΑ

Λύση στην ενεργειακή κρίση αναμένεται να δώσουν οι ανεμόμυλοι στο Οροπέδιο Λασιθίου, καθώς ο φιλόδοξος αυτός στόχος της δημοτικής αρχής είναι βιώσιμος και εφικτός.

Ειδικότερα, νέες προοπτικές στον τομέα της ενέργειας ανοίγονται στο Οροπέδιο Λασιθίου καθώς οι πρώτοι ανεμόμυλοι που θα παράγουν ενέργεια θα είναι γεγονός το πρώτο τρίμηνο του 2023. 

Την ίδια ώρα την ικανοποίησή του εκφράζει ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, καθώς το εγχείρημα κρίθηκε βιώσιμο από το Εργαστήριο Αιολικής Ενέργειας του ΕΛΜΕΠΑ και από τις αρχές του νέου έτους, οι πρώτοι 7 ανεμόμυλοι ανοίγουν πανιά για την παραγωγή ενέργειας.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος «το κόστος κατασκευής τους είναι χαμηλό καθώς ο κάθε μύλος αγγίζει τα 3.700 ευρώ, ενώ σε ότι αφορά την χρηματοδότηση του όλου εγχειρήματος, μπορεί να επιτευχθεί μέσω ειδικού προγράμματος του ΕΣΠΑ». 

Έτσι η δημοτική αρχή βρίσκεται πιο κοντά στο οραματικό σχέδιο ανασύστασης του αιολικού πάρκου, το οποίο αποτέλεσε το πρώτο και μεγαλύτερο πάρκο ανεμόμυλων του κόσμου από τα τέλη του 19ου αιώνα, απαρτιζόμενο από 10.000 ανεμόμυλους. 

Επόμενος στόχος του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου είναι η εξασφάλιση χρηματοδότησης με στόχο την ανάπτυξη εκατοντάδων ανεμόμυλων στο Οροπέδιο, σχεδιασμός που θα έχει σημαντικά οφέλη και στην τοπική κοινωνία. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News