Ιεράπετρα: Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά Δημάρχου για το νοσοκομείο της περιοχής

Κρήτη
Ιεράπετρα: Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά Δημάρχου για το νοσοκομείο της περιοχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει ως χαοτική, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, καυτηριάζοντας τη στάση αναμονής του δημάρχου κ Θεοδόση Καλαντζάκη

Η Οργάνωση μελών Ιεράπετρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτηρίζει την επίσκεψη των Ιεραπετριτών στο Υπουργείο Υγείας με επικεφαλής τον δήμαρχο κ Θεοδόση Καλαντζάκη «επίσκεψη συγκάλυψης ευθυνών», χρεώνοντας του ότι, προσπάθησε να σταματήσει τις κινητοποιήσεις του λαού της Ιεράπετρας και ότι μεθόδευσε τον αποκλεισμό του βουλευτή Λασιθίου κ Μανόλη Θραψανιώτη καθώς και του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου και άλλων φορέων.

«Με την επίσκεψη που οργάνωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στο Υπουργείο Υγείας προσπάθησε να σταματήσει την κινητοποίηση του λαού της Ιεράπετρας για το Νοσοκομείο μας που καταρρέει. Μεθόδευσε την πρόσκληση ώστε να αποκλείσει τον Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη, τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου αλλά και κάθε φορέα της Ιεράπετρας που διεκδικεί την επαρκή, ασφαλή και δωρεάν λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας για όλους. Και όσους ειδοποίησε, τους ενημέρωσε την τελευταία στιγμή!

Απαξίωσε την Επιτροπή που είχε συγκροτηθεί και έστησε μια προεκλογική φιέστα για την κυβέρνηση. Στόχος ήταν να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και του Βουλευτή κ. Πλακιωτάκη για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και να καλλιεργήσει απατηλές προσδοκίες, για να σταματήσει ο αγώνας των Γεραπετριτών, ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Οι υποσχέσεις που κέρδισε ήταν 3 επικουρικοί (που δεν βρίσκονται στη λίστα των επικουρικών!), κάλυψη εφημεριών από άλλα νοσοκομεία (τους περισσεύουν γιατροί εκεί!) και χρηματοδότηση για έργα στα ΤΕΠ (αν υπάρχουν οι μελέτες!). Καμία μόνιμη πρόσληψη, μόνο αόριστες υποσχέσεις για το μέλλον», αναφέρει.

Το νοσοκομείο είναι στο χάος

Η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει ως χαοτική, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, καυτηριάζοντας τη στάση αναμονής του δημάρχου κ Θεοδόση Καλαντζάκη.

«Την ώρα που οι μισές κλινικές δεν λειτουργούν, οι γιατροί φεύγουν και το νοσοκομείο είναι στο χάος, μετά την καταστροφική διοίκηση Καλλιονάκη, ο κ. Δήμαρχος περιμένει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που βάζει ταφόπλακα στον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ και μας γυρίζει πίσω στη δεκαετία του '60 και του΄70, για να “σωθεί” το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Η ιδιωτικοποίηση της υγείας, είναι ο διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ και το νομοσχέδιο αυτό ακριβώς εξυπηρετεί:

Υγεία μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν. Το ίδιο έργο είχε ξαναπαιχτεί και το 2012 – 2014, όταν άφηναν το Νοσοκομείο να καταρρεύσει, χωρίς διοικητή, για να το απαξιώσουν. Ο αγώνας των Γεραπετριτών και η πολιτική αλλαγή με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έσωσε τότε το νοσοκομείο. Με τη στελέχωση, την τροποποίηση του οργανισμού, με την αποπληρωμή των χρεών και με τον σύγχρονο εξοπλισμό που εξασφάλισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μπόρεσε να αναδείξει τη σημασία του για τη μεγάλη περιοχή που καλύπτει.

Ο αγώνας για Δημόσια, Δωρεάν και Αξιοπρεπή Υγεία για Όλους είναι ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, και μόνο η γρήγορη ανατροπή της μπορεί να σταματήσει τη διάλυση και του Νοσοκομείου Ιεράπετρας», καταλήγει η Οργάνωση μελών Ιεράπετρας του . ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ περιμένουμε την σχετική απάντηση που έχουμε ζητήσει από τον κ Καλαντζάκη.

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της «Ν.Κ.», ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας , σε ανακοίνωση του αναφέρει : «Χωρίς δώρα για τα Χριστούγεννα γύρισε η αποστολή της Ιεράπετρας από το Υπουργείο Υγείας, όπου ο Σύλλογος μας, ανέλαβε το καθήκον να εξηγήσει στην κυρία Υπουργό τη συσσωρευμένη αδικία που αντιμετωπίζει τοΝοσοκομείο μας εδώ και αρκετά χρόνια και το αίτημα μας να ανατραπεί αυτή η αδικία και το Νοσοκομείο να βρει τον δρόμο προς ανάκαμψη και πρόοδο.

Στην τοποθέτηση της Υπουργού αποκαλύφθηκε το πόσο δίκαιο έχουμε όταν υποστηρίζουμε ότι στην Αθήνα υπάρχει λανθασμένη άποψη για την Ιεράπετρα και όλη τη Νοτιοανατολική Κρήτη. Βρήκαμε αρκετές φορές το θάρρος να διακόψουμε την Υπουργό και να της υποδείξουμε ότι κάνει λάθος και τότε μας δόθηκε η ευκαιρία να εξηγήσουμε το εύρος ευθύνης του Νοσοκομείου καταθέτοντας και τη μελέτη που εκπόνησε ο Σύλλογος μας.

Η κυρία Γκάγκα δίνει βάρος για ένα καλά στελεχωμένο Τ. Ε.Π. χωρίς να εξηγεί, μετά το Τ.Έ.Π. προς τα που ολοκληρώνεται η διεκπεραίωση του ασθενούς αφήνοντας να νοηθεί ότι για το Νοσοκομείο μας δεν είναι τόσο σημαντική η δευτεροβάθμια αποστολή του. Της εξηγήσαμε ότι η περιοχή μας απαιτεί ένα πλήρες, καλά στελεχωμένο Νοσοκομείο που να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής ευθύνης του. Μετά από διάλογο που διήρκησε περίπου 50 λεπτά αποχωρήσαμε.

Τι αποκομίσαμε:

Μετά τα Χριστούγεννα θα γίνουν προκηρύξεις γιατρών. Πήραμε χαρτί και μολύβι να καταγράψουμε τι αναλογεί σε εμάς. Μας απάντησε να μην γράφουμε τίποτα και να περιμένουμε για να δούμε. Περιμένουμε λοιπόν.

Μας μίλησε για την προκήρυξη των τριών θέσεων επικουρικών γιατρών, της εξηγήσαμε ότι στη λίστα των επικουρικών δεν υπάρχουν γιατροί των ειδικοτήτων που χρειαζόμαστε οπότε πάλι περιμένουμε.

Μας είπε ότι για τις ανάγκες που αντιμετωπίζουμε με συσσώρευση ασθενών σε λίστες, θα αποστέλλει από άλλα Νοσοκομεία γιατρούς ειδικοτήτων για υποστήριξη. Δηλαδή εκ περιτροπής και κατά καιρούς, γιατροί που χρειαζόμαστε θα συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση. Περιμένουμε. Για την αναπλήρωση των κενών θέσεων του οργανισμού που σήμερα πλησιάζουν το 50%, μας απάντησε ότι δεν ισχύουν οι οργανισμοί και να περιμένουμε τον νέο νόμο για την υγεία όταν θα περάσει από τη βουλή. Θα περιμένουμε.

Για την ένταξη του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στα Νοσοκομεία προβληματικών και νησιωτικών περιοχών ώστε να προσελκύουν γιατρούς, η απάντηση της είναι ότι δεν αποδέχεται πλέον τον θεσμό και ότι θα θεσπίσει κίνητρα για την μόνιμη εγκατάσταση των γιατρών στα επαρχιακά Νοσοκομεία. Περιμένουμε να δούμε τα κίνητρα.

Αποδέχτηκε ότι ο θεσμός της ενιαίας διοίκησης δεν λειτούργησε όπου εφαρμόστηκε και ότι τα Νοσοκομεία θα αποκτήσουν την αυτόνομη διοίκηση τους με κάποια επιτροπή συντονισμού στην οποία οπωσδήποτε θα συμμετέχουν οι Διευθυντές Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κάθε Νοσοκομείου. Και για αυτό θα περιμένουμε

Για κτιριακές αναβαθμίσεις, μας είπε ότι το βλέπει θετικά και ότι πρέπει να κατατεθούν οι μελέτες για διαγωνισμό από το ΤΑΥΠΈΔ.

Αντιλήφθηκαν μετά το Συλλαλητήριο, την επίσκεψη διαμαρτυρίας στην Υ.ΠΈ. Κρήτης και την επίσκεψη μας στο Υπουργείο, ότι στην Ιεράπετρα υπάρχει οργανωμένη κοινωνία με αγωνίες για το Νοσοκομείο της και ότι δεν θα δεχθεί παθητικά την υποβάθμιση του.

Το σίγουρο είναι ότι η υποχρέωση μας για εγρήγορση και ετοιμότητα δεν σταματά», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News