Κρήτη: Πώς να αποφεύγουν τις απάτες οι ηλικιωμένοι - Ενημερωτικές δράσεις από την ΕΛ.ΑΣ

Κρήτη
Κρήτη: Πώς να αποφεύγουν τις απάτες οι ηλικιωμένοι - Ενημερωτικές δράσεις από την ΕΛ.ΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προγραμματίζονται ενημερωτικές παρουσιάσεις σε Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων - Αναλυτικά το πρόγραμμα των παρουσιάσεων

Ενημερωτική δράση για την πρόληψη των απατών και διαφόρων μορφών εγκλημάτων σε βάρος ηλικιωμένων έχει προγραμματίσει για το μήνα Νοέμβριο η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.

Στόχος της δράσης είναι να παρουσιασθούν οι διάφορες μορφές απάτης (τηλεφωνικές, μέσω διαδικτύου, με φυσική παρουσία κ.α) που πραγματοποιούνται σε βάρος των πολιτών, να γίνει αναφορά σε ειδικές μορφές εγκλημάτων (κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες) και μέσα από την ψυχολογική προσέγγιση των αναπτυξιακών χαρακτηριστικών της ώριμης ηλικίας να προταθούν μέθοδοι ψυχοεκπαίδευσης στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων.

Οι εκδηλώσεις αυτές που υλοποιούνται με τη συνεργασία των κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων, περιλαμβάνουν ομιλίες από Αξιωματικούς των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας και για την ερχόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματισθεί παρουσιάσεις σε Χανιά και Λασίθι.

Ειδικότερα :

Στα Χανιά :

Στα Α και Δ ΚΑΠΗ (Ακτή Παπανικολή 17 ) την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 12.00

Στο Β ΚΑΠΗ (Ξανθουδίδου 12) την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 10.30

Στο Λασίθι

Στο ΚΑΠΗ Νεάπολης την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 10.00

Στο ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 10.00

Στο ΚΑΠΗ Σητείας την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 17.00

Συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης ηλικιωμένων υπάρχουν στο site της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα. Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε. Μην τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή. Μην πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λπ., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News