Σητεία: Εξαφανίστηκε ο δάκος μετά τις πλημμύρες - Φόβοι να επιστρέψει πιο απειλητικός λόγω αύξησης της θερμοκρασίας

Κρήτη
Σητεία: Εξαφανίστηκε ο δάκος μετά τις πλημμύρες - Φόβοι να επιστρέψει πιο απειλητικός λόγω αύξησης της θερμοκρασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ωστόσο, από σήμερα ή το αργότερο αύριο, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν - Καλλιεργητές φοβούνται μην επιστρέψει ο δάκος και μάλιστα με πολύ πιο επιθετικές διαθέσεις

Φωτογραφίες από το Πισκοκέφαλο Σητείας. 

Ανήκουν στην Ομάδα Ελιάς της περιοχής. Δηλαδή σε ελαιοπαραγωγούς, που μέσω του Facebook ανταλλάσουν εμπειρίες, γνώσεις, απόψεις κ.λπ και τώρα διαπιστώνουν ότι μετά τις πλημμύρες ο δάκος στη Σητεία εξαφανίστηκε.

Στις φωτογραφίες φαίνονται τα τσιμπήματα του εντόμου, με τους καλλιεργητές να λένε πως λόγω της πλημμύρας, δεν εκκολάπτηκαν τα αβγά, σύμφωνα με τις εκόνες.

Ωστόσο, από σήμερα ή το αργότερο αύριο, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν…Γίνεται λόγος για ένα "μικρό καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου"…

Μήπως να έχουν οι ελαιοπαραγωγοί το νου τους; Με αγωνία άπαντες περιμένουν τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας Κρήτης για το άνοιγμα των ελαιουργείων….

Δηλαδή, όταν λέμε άπαντες, δεν εννοούμε και…άπαντες, δεδομένου ότι πάρα πολλοί παραγωγοί ήδη ραβδίζουν….

Ας ελπίσουμε να μην επιστρέψει ο δάκος με πολύ πιο επιθετικές διαθέσεις, καθότι θα είναι και…πεινασμένος, μετά την…περιπέτεια που βίωσε κι εκείνος….

Καλά δεν μιλάμε για περιοχές που πρόλαβε και τις "κατασπάραξε"… Ρωτήστε ας πούμε στη Ροδιά του δήμου Μαλεβιζίου και θα καταλάβετε τι εννοούμε….

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News