Σητεία: Μια πόλη θαμμένη στην λάσπη (βίντεο)

Κρήτη
Σητεία: Μια πόλη θαμμένη στην λάσπη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύτεκνος καταστηματάρχης ξεσπά μιλώντας με τον Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Γιάννη Πλακιωτάκη, ζητώντας άμεση και ουσιαστική βοήθεια για όλους του πληγέντες

Μια πόλη θαμμένη κάτω από τόνους λάσπης η Σητεία που μοιάζει να χτυπήθηκε από τυφώνα και όχι από πλημμύρα. Οι κάτοικοι σε κατάσταση απόγνωσης προσπαθούν να περισώσουν ότι απέμεινε.

Απόγνωση και οργή πλημμυρίζουν την ψυχή των πληγέντων που είδαν μέσα σε λίγα λεπτά να χάνονται οι κόποι της ζωής τους.

Πολύτεκνος καταστηματάρχης ξεσπά μιλώντας με τον Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Γιάννη Πλακιωτάκη, ζητώντας άμεση και ουσιαστική βοήθεια για όλους του πληγέντες.

Σε κάθε γωνία του παραλιακού μετώπου οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές καθώς δρόμοι ξηλώθηκαν κυριολεκτικά. Η αλληλεγγύη αποτελεί την μόνη  αχτίδα αισιοδοξίας για τους πληγέντες. Από το πρωί της Δευτέρας ακόμη και οι μαθητές των σχολίων ξεκίνησαν να συνδράμουν στον καθαρισμό της πόλης από τις λάσπες.

Στο λιμάνι, εκτός από τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στον βυθό, μαζί με καλάμια και σκουπίδια βρίσκονται και τα υπάρχοντα των πολιτών, με τους δύτες να ανασύρουν ακόμη και βαλίτσες.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση του έργου ανάσυρσης των αυτοκινήτων και αποκομιδής των φερτών υλικών που έχουν μπλοκάρει το λιμάνι και την  παραλιακή ζώνη.

Οι καταστροφές που άφησε πίσω η φονική κακοκαιρία είναι ανυπολόγιστες, με την πόλη της Σητείας να κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News