Νεάπολη: Λιποθύμησε στα δικαστήρια από υπερκόπωση - Σε οριακή κατάσταση οι εργαζόμενοι (βίντεο)

Κρήτη
Νεάπολη: Λιποθύμησε στα δικαστήρια από υπερκόπωση - Σε οριακή κατάσταση οι εργαζόμενοι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα όρια της εξάντληση οι ελάχιστοι υπάλληλοι και δικαστικοί

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι δικαστικοί λειτουργοί και εργαζόμενοι του Λασιθίου με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται εξαντλητική καθώς εδώ και χρόνια λειτουργούν με το 1/3 του προσωπικού που θα έπρεπε να διαθέτουν. Εργαζόμενοι των δικαστηρίων του Λασιθίου μίλησαν για την εργασιακή υπερφόρτωση η οποία πλέον αφήνει και θύματα  καθόσον μια δικαστική υπάλληλος στη Νεάπολη λιποθύμησε εν ώρα καθήκοντος.

Ειδικότερα, οι ελάχιστοι υπάλληλοι και δικαστές βρίσκονται στα όρια της εξάντλησης δουλεύοντας μέρα και νύχτας, φθάνοντας ακόμη και στην κορύφωση των σωματικών και ψυχολογικών ορίων.

«Είμαστε ενωμένοι σε μια κραυγή αγωνίας. Δε μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης σε τέτοιες συνθήκες» είπε στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ-ΤV η Προϊσταμένη Ειρηνοδικείου - Πταισματοδικείου Νεάπολης, Αθανασία Καρναχωρίτου.

Η εργασιακή κατάσταση είναι τόσο ζοφερή που πλέον  μιλάμε για λιποθυμίες στο ν. Λασιθίου. Ειδικότερα, δικαστική υπάλληλος στη Νεάπολη λιποθύμησε εν ώρα καθήκοντος και αναγκάστηκε να νοσηλευτεί για δύο ημέρες. Επιστρέφοντας στο σπίτι, αποφάσισε να εργαστεί το Σαββατοκύριακο για να καλυφθεί το κενό. Με αυτόν τον τρόπο επιβαρύνθηκε η υγεία της ακόμη περισσότερο.

Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου, Σοφία Τσαγκαράκη μίλησε για το περιστατικό λέγοντας: «Την προηγούμενη εβδομάδα αναγκάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Νεάπολης και παρ΄όλα αυτά ήρθε το Σαββατοκύριακο στη δουλειά της. Δε μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της. Συμπάσχουμε».

Είναι η τελευταία  σταγόνα που ξεχειλίζει από το ποτήρι της οργής για τους λειτουργούς της δικαιοσύνης στο Λασίθι που πρόσφατα ένωσαν τις φωνές τους σ΄ ένα ψήφισμα- κραυγή αγωνίας.

Στο ψήφισμα που κοινοποίησαν όλοι οι φορείς η κατάσταση περιγράφεται με τα πλέον μελανά χρώματα.  Το συγκεκριμένο ψήφισμα αναφέρει: 

«Στο Πρωτοδικείο Λασιθίου σε σύνολο δεκαέξι (16) οργανικών θέσεων υπηρετούν από την αρχή του δικαστικού έτους μόνο επτά (7) δικαστικοί υπάλληλοι.

Στην Εισαγγελία Λασιθίου σε σύνολο οργανικών θέσεων έντεκα (11) υπηρετούν μόνο τρεις (3).

Στο δε Ειρηνοδικείο Νεάπολης η κατάσταση είναι παρόμοια, καθώς σε σύνολο εννέα (9) οργανικών θέσεων υπηρετούν αυτή τη στιγμή μόνο τρεις (3) δικαστικοί υπάλληλοι».

Το ψήφισμα απεστάλη πριν λίγες ημέρες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και κοινοποιήθηκε στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης και τον ΟΔΥΕ.

Οι υποθέσεις  φαίνεται να εκκρεμούν χρόνια ολόκληρα και πολίτες και δικηγόροι είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν ακόμη κι αν φθάνουν στην Κρήτη από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, ζητώντας ένα έγγραφο. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News